GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2015 09:42

1 Mayıs Batman'da kutlanacak

1 Mayıs Batman'da kutlanacak
KESK Nusaybin Platformu ve Genel İş, 1 Mayıs İşçi Bayramını Batman'da kutlayacağını duyurdu
KESK Nusaybin Platformu ve Genel İş, 1 Mayıs İşçi Bayramını Batman'da kutlayacağını duyurdu
Kesk ve Genel iş'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Kobanî Zaferinin Ruhu ile Demokrasi, Özgürlük, Eşitlik ve Barış İçin; 1 Mayıs’ta Batman’da olacağız.
1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü kitlesel ve coşkulu bir biçimde Batman’da kutlayacağız. Bizler, yılın 365 günü alınteri döken, bu ülkede üretilen her şeyi ama her şeyi üretenleriz. Bizlerin 1 Mayıs'ta söyleyecek sözü, büyüteceği bir umudu var. Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklar istiyoruz.
Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, hastalanmak istemiyoruz. Kıdem tazminatımız gaspına karşı iş güvencemize sahip çıkıyoruz. Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan zihniyeti, bu zihniyetin yarattığı şiddeti ve kadınların ucuz-güvencesiz işlerde kölece çalıştırılmasını reddediyoruz. Biz işçiler, kamu emekçileri, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, emekliler, kar amacı güden bir anonim şirketin köleleri değil, demokratik bir ülkenin eşit yurttaşları olmak istiyoruz. Baskılara karşı özgürlük, yağma ve talana karşı eşitlik, ayrımcılığa karşı kardeşlik, savaşa karşı barış istiyoruz. Ve bu özlemlerimizin iç güvenlik yasası adı verilen fiili sıkıyönetim uygulamaları ile bastırılamayacağını ifade ediyoruz. Doğamızın katledilmesine son verilmesini istiyoruz. En önemlisi emeğimize, hukuka, haklarımıza, tarihimize, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısına saygı istiyoruz.
Yağmanın-talanın değil eşitliğin, savaşın değil barışın, baskıların değil özgürlüğün, karanlığın değil aydınlığın, ayrımcılığın değil kardeşliğin, yalanın değil hakikatin egemen olduğu bir ülke için umut işçi sınıfında, umut emekte, umut kamu çalışanlarında, umut bu ülkenin mühendislerinde, hekimlerinde. Umut kadınlarda, gençlerde, emeklilerde…  Emek taleplerimizi, barış, özgürlük, eşitlik ve demokrasi özlemlerimizi haykırmak için 1 Mayıs’ta Batman’dayız. Umut birliğimizde, mücadelemizde, dayanışmamızda KESK Nusaybin Platformu ve Genel İş olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bölge illerinden işçi ve emekçilerin katılımı ile Batman'da yapılacak miting ile 1 Mayıs'ı kutlayacağız.
Bijî 1 Gulan,  Yaşasın 1 Mayıs"