GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2019 12:28

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı Nusaybin'de kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı Nusaybin'de kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Nusaybin'de tören ve kutlama yapıldı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı Nusaybin'de kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Nusaybin'de tören ve kutlama yapıldı.
Tören, Nusaybin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin'in Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran tören için Şehir Stadyumuna geçildi.
Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Cenk Özlüpınar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez, Jandarma Komando Tabur Komutanı J. Bnb. Mesut Çelik ve AK Parti başkan yardımcısı Mahsum Işık'ın stadyumdaki yerlerini almasıyla kutlamalar başladı. Kaymakam Balıkçılar, stadyumdaki okulları ve vatandaşların bayramını kutladı.
Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Tekin, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda ''Gençlik ve Spor Bayramı'' olarak kutlandığını hatırlattı.
Tekin şöyle konuştu,
"19 Mayıs, Gençlik; Gençlik ise gelecek demektir. Türk genci; Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
''Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar'' diyor Atatürk. Ulu Önder Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. 
Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk Gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir.
Gençlik ve Spor Bayramımızı sadece bir günde değil, 19 Mayıs'ı da içine alan 15 - 19 Mayıs gençlik haftası boyunca anma ve kutlama etkinliklerimizle gerçekleştirilmektedir. Biz bu haftayı yılın en genç haftası ilan ettik.
Bu anlamda ilçemizde gençlik haftasında Gençlik ve Spor Yürüyüşü ve Gençlik koşusu düzenleyerek gençlerimize 19 Mayıs ruhunu aşılamaya çalıştık. Ancak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu 19 Mayıs ruhunu tüm yıla yayarak bu kapsamda yıl içerisinde yaz spor okulları, amatör spor haftası etkinlikleri, badminton, masa tenisi, satranç, voleybol, basketbol, plaj voleybolu, güreş turnuvaları ve flaybord gösterisi gibi etkinlikler düzenleyerek gençlerimizin spor dolu bir yıl geçirmelerini sağlamış bulunmaktayız.
Bunun yanı sıra tesisleşme anlamında Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik Merkezi gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaçlarına cevap verecektir. İlçemizde yapılan bunca etkinliğin gerçekleşmesinde bize maddi manevi katkı sağlayan ve en büyük destekçimiz olan sayın ilçe kaymakamımız Mehmet Balıkçılar'a huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ederim.
Gençlik için her zaman büyük bir önder olan ve bu günü gençlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad eder, tüm gençlerimizin bayramını kutlarım."
Konuşmadan sonran öğrenciler 19 Mayıs'ı anlatan şiir ve kompozisyonlar okudu. Halk oyunları, wushu gösterisi, 100 ve 400 metre koşular, halat çekme ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarına bağlı sporcuların gösterilerinden sonra hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Özlüpınar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb.  Yıldırmaz, İlçe Emniyet Müdürü Sönmez, Jandarma Komando Tabur Komutanı J. Bnb. Çelik, AK Parti başkan yardımcısı Işık ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü tarafından madalya ve çeşitli ödüllerin verilmesiyle tören ve kutlama sona erdi.