30 Ağustos Zafer Bayramı Nusaybin’de kutlandı

Açıklama

30 Ağustos Zafer Bayramının 97'inci yıl dönümü Nusaybin'de yapılan törenle kutladı.

Tören, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve Garnizon Komutanı P. Bnb. İlkay Katı’nın Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Teğmen Ahmet Tolga Yılmaz tarafından yapıldı.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 97’inci yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıkların kaydeden Yılmaz, “Bugün, büyük Türk ulusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, asil geçmişine sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferinin 97’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.  Bu zafer; tarihin her döneminde hür yaşamış olan yüce Türk ulusunun, ulu önderinin etrafında kenetlendiği ve milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde “ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin tarihe altın harflerle yazılmış bir sonucudur. Bu zafer; yokluk ve kıtlıklara rağmen, dünyanın büyük güçlerini dize getirerek, dünyaya örnek tarihi mucizeleri gerçekleştiren ve Türk milletinin gerçek karakterini bir kere daha dosta düşmana gösteren milletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihte açtığı altın bir sayfadır” dedi.

Cumhuriyet meydanında yapılan törenden sonran Nusaybin Kaymakamlığı makamında Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Garnizon Komutanı P. Bnb. İlkay Katı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz tarafından tebrikler kabul edildi.