GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2018 09:28

30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ıncı yıldönümü Nusaybin'de kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ıncı yıldönümü Nusaybin'de kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ıncı yıl dönümü Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ıncı yıldönümü Nusaybin'de kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ıncı yıl dönümü Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı.
Tören, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile Garnizon Komutanı vekili P. Bnb. Mehmet Özer’in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Teğmen Özgür Çakmak tarafından yapıldı.
Büyük Zafer’in 96’ıncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Çakmak: “Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olan, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta ordumuzun zaferiyle sonuçlanan, büyük taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.
Dün yokluk ve kıtlıklar içinde canını seve seve feda ederek milleti ile beraber bağımsızlık savaşı veren ve bu savaştan zaferle çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün de Türkiye Cumhuriyetinin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısını korumaya kararlı olduğunu vurgulayan Çakmak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde, ordumuzun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığı ve şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, aziz milletimiz için birlik ve beraberlik duygusu ile bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olmuştur.
Vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına, gerektiğinde canını seve seve feda edeceğine and içerek göreve başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları vatan ve millet sevgisiyle çarpan kalpleriyle kendilerine verilen görevleri üstün bir görev anlayışıyla yapmaya devam edecektir.”