6 STK'dan ortak çağrı 'Evinde kal Nusaybin'

Açıklama

Nusaybin’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, koronavirüs önlemleri çerçevesinde ‘Evinde Kal’ çağrısı yaparak vatandaşların acil durumlar haricinde evlerinden çıkmamaları çağrısı yaptı.

 

Nusaybin’de Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Çiftçiler Derneği, ‘koronavirüs önlemleri’ için bir araya geldi.

 

Bir araya gelen STK'lar adına açıklama yapan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uymalarının önemine değindi.

Özel tarafından yapılan basın açıklamasında, "Çok Değerli Nusaybin Halkımıza çağrımızdır. Dünyada küresel krize dönüşen salgın maalesef ülkemizde de gün geçtikçe hızlıca yayılmaktadır. Ülkemizde sağlık bakanlığının korona virüsüne karşı başlatmış olduğu önlemlere ek olarak sosyal medyada yayılan ‘Evinde kal’ çağrılarına Nusaybin halkı olarak daha hassas olmanızı bekliyoruz.  Bu salgının Nusaybin’de etkisini göstermemesi adına özellikle yaşlı vatandaşlarımızın ve tüm halkımızın zaruri ihtiyaçları olmadığı sürece evinde kal çağrılarına uymalarını rica ediyoruz. Bizler Nusaybin Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri olarak her konuda halkımızın huzuru için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tez Antitez20 Mart 2020 21:40

    Allah aşkına bu aklı sizden mı alacağız. reklam kokuyor

  • ağa20 Mart 2020 13:50

    bunların dışarıda ne işi var