SPOR Haber Girişi : 17 Eylül 2018 08:33

65 yaşına rağmen futbol sahalarında gençlere taş çıkartıyor

65 yaşına rağmen futbol sahalarında gençlere taş çıkartıyor
Nusaybin'de yaşayan Süleyman Akbulut, 65 yaşına rağmen halı saha maçlarında gençlere taş çıkartıyor.
65 yaşına rağmen futbol sahalarında gençlere taş çıkartıyor
Arif Altunkaynak - ÖZEL HABER
Nusaybin'de yaşayan Süleyman Akbulut, 65 yaşına rağmen halı saha maçlarında gençlere taş çıkartıyor.
Nusaybin'de yıllarca öğretmenlik ve okullarda idarecilik yapan Akbulut bir yandan da amatör futbolla uğraştı. Nusaybin'in yaşayan sporcularından biri ve ilçedeki tüm sporseverler tarafından tanınan Süleyman Akbulut ilerleyen yaşına rağmen halı saha maçlarında gençlere taş çıkartacak derece futbol oynuyor.
Akbulut'un spor ve futbol aşkı aynı zamanda gençlere de örnek oluyor. Babaları ve dedeleri yaşındaki Akbulut ile halı saha maçı yapan gençler onu örnek alıyor.
1964 yılında amatör lisans çıkarttığını belirten Akbulut, yıllarca Nusaybin Spor ve amatör takımlarda emek verdiğini kaydetti.
5 kız, 2 erkek toplam 7 çocuk babası olan Akbulut, çocuklarını spora teşvik ettiğini çoğu üniversite bitiren çocuklarından bir oğlunun da beden eğitimi öğretmeni olduğunu ifade etti.
Yıllarca okullarda öğretmen ve idarecilik yaptığını hatırlatan Akbulut: "Şimdi emekli oldum, emekliliğin tadını çıkarıyorum. Ancak spora devam ediyorum. Bazen gençler halı saha maçlarına davet ediyor. Geliyoruz, gençlerle top oynuyoruz, maç yapıyoruz. İşten güçten emekli olduk ama sporumuza devam ediyoruz" dedi.

-"Dedemle birlikte top oynardı şimdi bizimle oynuyor"
Nusaybinli gençler de Akbulut'u halı saha maçlarında görmekten mutlu olduklarını dile getirdi.
25 yaşındaki Hakan Arslan, Süleyman Akbulut'un amatör liglerde dedesi İsmet Arslan'ın arkadaşı olduğunu ve dedesiyle birlikte top oynadığını kaydetti.
Arslan: "Kendimi bildim bileli sporun içerisindeyim. Dedem, babam hepsi sporcudur. Süleyman hoca da dedemin arkadaşıdır. Süleyman Hocayı tanıdığım günden beri futbola geliyor. Küçüklüğümden bugüne kadar onu hep sahalarda görüyorum. Nusaybin için değerli bir insandır, değerli bir sporcudur. Burada olmasından dolayı gayet memnunuz" şeklinde konuştu.
Nusaybin'de spor yöneticiliği ve antrenörlük yapan Halil Demirtaş ise yaklaşık 30 yıldır Akbulut'u tanıdığını söyledi.
Demirtaş: "Süleyman hocayı tanıdığımdan beri amatör futbolla uğraşıyor. Süleyman hocanın 65 yaşında olduğunu da biliyorum. Sporla uğraşan spor yapan insanların zinde kaldığına inanıyorum. Bunun bir örneği de Süleyman Akbulut hocamızdır. Hocamız şuanda bu yaşına rağmen sahalarda görmekten dolayı mutluyuz. Spor her zaman sağlığımıza yararlıdır" ifadelerini kullandı.