POLİTİKA Haber Girişi : 16 Kasım 2014 13:06

AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcısı Candan Nusaybin'i ziyaret etti

AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcısı Candan Nusaybin'i ziyaret etti
AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcısı Candan Nusaybin'i ziyaret etti.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Ak Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Candan: “Çözüm süreci bizim boynumuzun borcudur.  Kurtuluş savaşında Çanakkale’de ölen 250 bin şehidimizin bir vefa borcudur.”
Mardin’de düzenlenen AK Parti genişletilmiş il AR-GE başkanlar toplantısından sonra oluşturulan heyet Nusaybin ilçesini ziyaret etti.
AR-GE başkan yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan başkanlığında oluşturulan heyet Nusaybin İlçe teşkilatını ziyaret ederek başkan Osman Doğru ve partililerle bir araya geldi.
Daha sonra Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve Ziraat Başkanı Mehmet Ali Doğru’yu ziyaret eden Candan ve beraberindekiler, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.
Çözüm süreci, 6-7 Ekim olayları, Suriye’de yaşanan iç savaş ve ilçe ekonomisin hakkında başkanların ilettiği sorunları not alan Candan, çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
Çözüm sürecine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun büyük destek verdiğini bildiren Candan şöyle konuştu:
“Biz bu çözüm sürecini ama öyle ama böyle bitirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim boynumuzun borcudur.  Kurtuluş savaşında Çanakkale’de ölen 250 bin şehidimizin bir vefa borcudur. Hiç kimse o zaman Nusaybinli, Zonguldaklı, Kastamonulu demedi. Hepsi beraber kol kola girdiler, o yedi düvele karşı hayatlarını feda ettiler. Bizler onların torunları olarak şimdi çıkıp eğer böyle bir sıkıntı ortaya çıkmışsa biz bunu onlara dayanarak çözmek zorundayız. Üç gün sonra onların karşısına çıktığımızda hesabını verebilecek şekilde çıkmalıyız. Onun için bu tarihin bize yüklediği bir borçtur. Bu borcu bir yoluyla ödemek ve bu işi çözmek zorundayız.”
Çözüm süresi konusunda herkesin üzerine düşmesi gerekeni yapması gerektiğini vurgulayan Candan: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ikisi de özellikle Cumhurbaşkanımız kendisi dedi. ‘Ben bu yola hayatımı koydum’ dedi. O dedikten sonra bize düşen her şeyimizi koymaktır. Sadece vekillere değil yediden yetmişe herkese bu görev düşüyor, vebal düşüyor. Bu bir vebaldir. Çözüm süreci bu işin anahtarıdır. Bir yoluyla inşallah bunu çözeceğiz.” İfadesini kullandı.
Ziyaretten sonra Candan ve beraberindeki heyet, ‘UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilen Mor Yakup Kilisesi ile Zeynel Abidin Camisini ziyaret etti. Heyet daha sonra ilçeden ayrılarak Mardin’e gitti.