POLİTİKA Haber Girişi : 22 Haziran 2018 10:38

Ak Parti Nusaybin'de halk buluşması düzenledi

Ak Parti Nusaybin'de halk buluşması düzenledi
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için Ak Parti Nusaybin’de halk buluşması düzenledi.
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için Ak Parti Nusaybin’de halk buluşması düzenledi.
Parti binası önünde yapılan buluşmaya Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayları, Adaylar, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, İl Başkanı Nihat Eri, Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler katıldı.
Halk buluşmasının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, 2 gün sonra koca bir tarihe bedel bir seçime gideceklerini kaydetti.
Özel şöyle konuştu:
“Tarihin şu önemli dönemecinde, devletimiz ve milletimiz için bir ve beraber olduğumuz için rabbimize hamd ediyorum. Yeni bir Türkiye için, ak ve aydınlık bir Türkiye için şu an hepiniz buradasınız. Bu uğurda gece gündüz çalışmanın yanında, Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz. Bu yol, bu ülkü, bu gaye,  vatan, millet ve memleket ufkudur. Geçmişten ders çıkararak artık önümüze bakıyor ve 2 gün sonra koca bir tarihe bedel bir seçime giriyoruz. Son saniyeye kadar çalışacak ve ondan sonra Rabbimize tevekkül edeceğiz.  Nusaybin çok kadim ve çok önemli bir kenttir. Nusaybin’imiz Ak Partiyle güzelleşti, gelişti, değişti, zenginleşti.”

-ERİ: “AMBULANSLARIN MAHALLELERE GİREMEDİĞİNİ GÖRDÜK”
Halk buluşmasından Özel’den sonra konuşan Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri de, Nusaybin’in son 5 yıldır içerisinden geçtiği sürece değindi.
İl Başkanı Eri konuşmasında: “Hendek kazıp hendeğin üzerine engelli bir gencin eline silah tutarak nöbet tutturduklarını gördük. Ambulansların mahallelere giremediğini gördük. İçinde öğretmenlerin olduğu okulların yakılmasını gördük. Bunlar halka düşmandırlar, eğitime düşmandırlar, inanca düşmandırlar, en önemlisi yaşadıkları şehre düşmandırlar. Şehirlerinin yıkılmasına asla gocunmadılar. Bir insan yaşadığı şehre zarar vermesi mümkün değildir. Bunları düşünerek 24 Haziran’a Nusaybinlilerin çok iyi bir cevap vermesini bekliyoruz ve umuyoruz” ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Eri’den sonra konuşan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, 2011 yılından buyana ilk defa bu kadar rahat Nusaybin'de seçim çalışması yaptıklarını kaydetti. Genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle çok güzel bir tablo gördüklerini ve bu birlikteliğin devam etmesini dilediğini kaydeden Güler: “Çok önemli iki seçimin arifesindeyiz. Her dönem seçimler önemlidir ama bu sefer seçimlerin önemini artıran şey 16 Nisan referandumuyla, sizlerin oylarıyla kabul edilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemi var. Artık eskiden olduğu gibi askeri vesayetin, yargı vesayetin, bürokratik vesayetin olmadığı, kararların doğrudan halk tarafından seçilmiş güçlü bir başkanın yönetiminde seri olarak alınabildiği bir sistem, gerçek bir demokratik sistem. Şimdi bunun arifesindeyiz. 24 Haziranda bunun sonucun alacağız. O yüzden bu seçim diğerlerinden daha da önemli bir seçimdir” şeklinde konuştu.
Halk buluşmasına katılan Milletvekili Adayları ve Aday Adayları da birer konuşma yaparak 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti’ye destek istediler.