POLİTİKA Haber Girişi : 11 Mart 2018 11:22

Ak Parti Nusaybin'de Muhtarlarla bir araya geldi

Ak Parti Nusaybin'de Muhtarlarla bir araya geldi
Ak Parti Nusaybin teşkilatı ilçedeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Ak Parti Nusaybin teşkilatı ilçedeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Simurg Kafede düzenlenen buluşmaya Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Başkanı Nihat Eri, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, partililer ve muhtarlar katıldı.
Nusaybin’de iki haftadır muhtarlarla bir araya geldiklerini bildiren Milletvekili Miroğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

-"TOKİ'DE YENİ 350 - 400 KONUTLUK İHALE YAPILDI"
TOKİ tarafından ilçenin dört mahallesinde yapılan konutların hızla devam ettiğini bildiren Miroğlu, geçtiğimiz hafta 350 – 400 konutluk yeni bir ihalenin tamamlandığını kaydetti.
Nusaybin halkıyla aralarında olan duvarın yıkıldığını belirten Miroğlu şöyle konuştu:
“Talepler dile getirirken taleplerin sebeplerini bilmek gerekir. Yaşadığımız bela ortadaydı. Nusaybin halkıyla geç buluştuk aramızda bir duvar vardı. Çok şükür o duvar yıkıldı. Nusaybin halkının ortaya koyduğu iradeye saygı gösteriyoruz. Halkımız bir macera peşine düşmedi. Geleceği hep beraber bu topraklarda inşa edeceğiz.  Tek silahımız var o da barış ve demokrasidir."

-"BİR HALK İLE BİR ÖRGÜTÜN ÇIKARLARINI AYNI KEFEDE GÖRMEMEK GEREKİR"
Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtına da değinen Miroğlu, Suriye’de olanların Kürt halkı çıkarlarıyla hiçbir alakası olmadığını söyledi. “Bir halkın ve bir örgütün çıkarlarını aynı kefede görmemek gerekir” diyen Miroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçmişte yaşadığımız filmi bir daha seyretmek istemiyoruz. İstanbul’da yaşayan bir Kürt ile Nusaybin’de yaşayan bir Kürt arasında hiç bir fark olmadığını görmemiz gerekir. Türkiye’yi bir olarak görmemiz gerekir. Irak’ta ve Suriye’de yaşananları iyi görmek gerekir. Büyük iddialarla yola çıkan örgütlerin ABD lejyonerleri hale geldiğini görmek lazım. Maalesef sonuç budur. Samimiyetle oturup Nusaybin’i önümüzdeki on yıllara nasıl taşıyacağımızı konuşmamız lazımdır.”

-17 MART'TA YAPILACAK İL KONGRESİNE KATILIM ÇAĞRISI
Kahvaltıda konuşan Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri ise, 17 Mart’a yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması beklenen İl Başkanlığı Kongresine katılım çağrısı yaptı. Eri, Kongreye Nusaybin’den güçlü bir katılım beklediklerini ifade etti.
Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel de ayda bir muhtarlarla bir araya geleceklerini kaydetti. Hizmeti Nusaybinlilerin ayağına getirmekle mükellef olduklarını bildiren Özel: “Hükümetimiz ve Devletimiz gece gündüz çalışıyor. Siyaset eskisi gibi olmayacak. Yeter ki biraz cesaretli olalım. Bu memleket bizim memleketimiz ne olur çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakalım” dedi.

-"TOPLANTIYA KATILAN MUHTARLARIN TALEPLERİ"
Kahvaltı programına katılan muhtarlar, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki taleplerini dile getirdi.
Tüm Muhtarların konuşmalarından derlenen talepler ve Nusaybin'in ihtiyaçları şöyle:
"Elektrik Trafosu, Mahalleler ve Kırsal Mahallelerde çocuk parkı, Kırsal Mahalle caddeleri için asfalt, Parke taşı, Doğalgaz, Taziye evi, Mezarlık ihata duvarı, İlçe merkezinde iki bölge için üst geçit, Evleri yıkılan vatandaşların eşya bedelleri, yeni lise yapılması, sokak ve cadde aydınlatmaları, Semt pazarı, Kültür evi, Emar (MR) Cihazı, Devlet Hastanesinde doktor eksiği, Diş Polikliniği ve Diş Hastanesi talebi, Artuklu ve Kızıltepe'ye giden içme su hattının sürekli patlamadan dolayı verdiği zarar, Kentsel dönüşümde vatandaşların arsa payları, Çağ Çağ caddesi üzerindeki vatandaşların iş yerleri mağduriyeti ve hasar bedellerinin ödenmemesi" gibi talep ve şikâyetler dile getirildi.

-ESNAF ZİYARETİ YAPILDI
Muhtarlarla buluşmadan sonra Miroğlu, Eri, Özel ve beraberindeki ilçe merkezinde esnaf ziyareti yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen Ak Partililer vatandaşları 17 Mart’ta yapılacak kongreye davet etti.