MARDİN Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 06:59

AKM'de Jan Arslan Fırtınası esti

AKM'de Jan Arslan Fırtınası esti
İlk albümüEvînperverim ile büyük bir çıkış yapan Kürt Pop sanatçısı Jan Arslan, ilk konserini hemşerilerine verdi.
İlk albümü”Evînperverim” ile büyük bir çıkış yapan Kürt Pop sanatçısı Jan Arslan, ilk konserini hemşerilerine verdi. Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonunda sevenleri ile buluşan Jan Arslan’ın konserine hayranları büyük ilgi gösterdi.
AKM'de Jan Arslan Fırtınası esti Fotoğraflar İçin Tıklayın
AKM'de Jan Arslan Fırtınası esti Video İçin Tıklayın

Mardinli olan Jan Arslan kendisine farklı illerden gelen konser tekliflerini geri çevirerek ilk konserini memleketi Mardin’de verdi.

Jan Arslan için büyük bir önem taşıyan ve sevenleri ile buluştuğu konser Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda yapıldı. Kürt pop müziği dinleyicileri ilk defa sanatçıyı canlı performans ile dinleme fırsatı bulurken sanatçıya da büyük bir sevgi gösterisinde bulundular. Jan Arslan'ı ilk konserinde Kızıltepli kurum yöneticileri de kendisini yalnız bırakmadı. Konseri İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Oğuz ve Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahcıvancı da salonu dolduran izleyenler arasındaydılar. 

          Jan Arslan konser sırasında yaptığı kısa açıklamasında doğum yeri olan ve müziğinin gelişmesinde büyük bir payı olan Mardin’de ilk konserini veriyor olmasının kendisi açısından önemli olduğunu söyledi. Arslan, “Çok mutluyum ilk konseri Mardin’de veriyorum. Mardin benim doğup, büyüdüğüm yer. Bütün arkadaşlarım, sevdiklerim burada. Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım tanıdığım herkes burada. Ben Memleketim olan Mardin’i çok seviyorum. Mardin’in Kültürel zenginliğinin oluşturduğu o eşsiz armoninin hayranıyım. İlk konserimi beyan ettiğim gibi hemşerilerime vermek istedim. Bu benim için aynı zamanda bir dilekti. Bunu gerçekleştirdiğim için de çok sevinçliyim.”dedi.

Sesi, müziği ve tarzıyla, özel bir hayran kitlesine sahip olan Arslan, repertuarındaki parçalarla birlikte Ahmet Kaya ve Çiwan Haco’dan da Kürtçe ve Türkçe şarkıları kendine has tarzıyla izleyicilerle buluştu.

Özellikle kendi bestelediği parçalarıyla büyük alkış alan Jan Arslan, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Arslan, Ahmet Kaya ve Ciwan Haco’ya saygısını dile getirmek için onların parçalarını seslendirdiğini ifade etti. Arslan konserinde ayrıca Almanya’de çekimi yapılan Evet-Ich Will adlı sinema filmi için seslendirdiği parçayı da ilk defa hayranları için söyledi.

Arslan son olarak kendisine destek veren ve konserin verilmesinde emeği geçenlere başta MVB Organizasyonu ve Ahmet Tatlıcıoğlu’na teşekkür ederek konserini bitirdi.

MVB Organizasyonunda Jan Arslan’ın konserini izlemeye gelen hayranlarından Can Demir ise böyle güçlü bir sesi canlı olarak izlemekten ve dinlemekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
    MARDİN’İN TANITIMINI YAPIYOR

Sanatçı Jan Arslan, çıkardığı ilk albümünün çıkış parçası olan Evinperver adlı şarkısına çevirdiği ve Mardin’in mimari yapısını öne çıkaran görüntülerle süslenen Evinperver Klibi başta Kral Tv olmak üzere  Türkiye’nin önde gelen Müzik kanalları olan Tatlıses Tv, Viva Tv, Gala Tv, POWER Türk’ün yanı sıra MMC’si Müzik kanalı ve daha birçok yabancı kanalda da uzun süre yayınlarak Mardin’in tanıtımına da katkıda bulunmuştu.

Jan Arslan kısa sürede Kürt pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Üniversite de iken yapıp seslendirdiği besteler ve özellikle Keçaperî (Perikızı) şarkısı internette hızla yayılınca birden ismi de ön plana çıktı. Jan Arslan’ın özellikle sözleri Cegerxwin’e ait “Evînperverim”adlı  şarkısı internette büyük beğeni toplarken bu şarkının ismiyle 2011 yılının sonunda ilk albümü çıkardı. SONY Pelrecords Müzik imzasıyla piyasaya çıkan ve piyasaya çıktığı ilk hafta bir çok tanınmış sanatçının dahi ulaşamadığı satış oranını yakalamayı başaran sanatçı Jan Arslan ilk profesyonel klibini de doğum yeri olan Kızıltepe İlçesi’nde 12 ay önce çekti. Klip hem Kürt hem de Türkiye’nin müzik kanalların da yoğun ilgi gördü