POLİTİKA Haber Girişi : 22 Aralık 2018 15:24

Av. Nergiz, Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı

Av. Nergiz, Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı
Avukat Semire Nergiz, HDP'den Nusaybin Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.
Avukat Semire Nergiz, HDP'den Nusaybin Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.
HDP İl Seçim Komisyonuna gelen Av. Nergiz, Başvuru evraklarını komisyon üyelerine teslim ettim.
Nergiz'in başvurusu ile birlikte HDP'den Nusaybin için Belediye Başkan Aday Adaylığı yapanların 31 kişiye ulaştığı öğrenildi.

Av. Semire Nergiz kimdir?
"Mardin ili Nusaybin ilçesinde doğdum. İlk , orta ve lise öğrenimimi Nusaybin’de tamamladıktan sonra 1993 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim.
1994 yılından beri Diyarbakır Barosu bünyesinde serbest avukatlık yapmaktayım.
Mesleki faaliyetlerim yanında insan hakları ve kadın hakları alanında faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinde çalıştım. İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır Barosu Çocuk Haklan Komisyonu, Diyarbakır Barosu Cezaevi komisyonu üyeliği yanında, Kadın hakları alanında faaliyet yürüten Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi kurucu üyeliği, yürütme kurulu üyeliği ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundum. 
2008 - 2011 yılları arasında süren ve kadınlara hukuki destek veren Yerel Gündem 21 Kadın Hukuk Şiddet komisyonun “Şiddete Dur De" projesinde çalıştım. Ayrıca Diyarbakır'da faaliyet gösteren kadın örgütlerinden Selis Kadın Merkezi, Kardelen, Epidem’in çalışmalarına destek verdim. KAHDEM (Kadınlara Hukuki Destek Derneği) Kuruculuğunu yaptım. 3 dönem Uluslararası Af Örgütü disiplin kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulundum. Bir dönem Diyarbakır GÖÇ-DER eş başkanlığı ve BDP Diyarbakır İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptım."