GÜNDEM Haber Girişi : 25 Şubat 2020 13:22

Başkan Aktaş Nusaybin sorunları için Külliye'de üç bakanla görüştü

Başkan Aktaş Nusaybin sorunları için Külliye'de üç bakanla görüştü
Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 'Okullardan Yarınlara' programına katıldı.

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 'Okullardan Yarınlara' programına katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları ile Milli Eğitim Bakanlığı davetlileri katıldı.

 

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde eğitim-öğretimi önceliklerimizin en başına yerleştirdik. Uzun yıllar boyunca eğitim-öğretim bütçesi devlet harcamalarının ilk sıralarında yer aldı. Ana sınıfından yükseköğrenime kadar her aşamada ülkemizin eğitim öğretim alt yapısını ve insan gücünü güçlendirdik" dedi.

 

Türkiye’de 18 milyonu aşkın öğrencinin sayıları 70 bini bulan eğitim kurumlarında eğitim hizmeti aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özel eğitim kurumları ve diğer eğitim-öğretim birimleri ile bu sayı 86 bine kadar çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın bunlara ilave olarak 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca mevcut okulların bir kısmında da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

-BAŞKAN AKTAŞ EĞİTİM, SANAYİ VE TİCARET SORUNLARINI İLETTİ
 

 

Öte yanda TOBB bünyesinden Külliye'de yapılan programa katılan Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, kabinede bulunan üç bakanla görüşme fırsat bulduğunu ve ilçenin sorunlarını iletme imkanı olduğunu söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ilçedeki eğitim ihtiyaçları hakkında bilgi verdiğini kaydeden Başkan Aktaş, Bakan Selçuk'un sorunların çözümü danışmanlarına talimat verdiğini ifade etti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştüğünü de bildiren Başkan Aktaş, ilçedeki birçok sorunu bakanlara iletme fırsatı bulduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.