POLİTİKA Haber Girişi : 04 Aralık 2018 07:03

Başkan Kut, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Başkan Kut, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu
HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için değerlendirmelerde bulundu.
HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için değerlendirmelerde bulundu.
HDP İlçe binasında Nusaybin’de görev yapan gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Kut, Genel Merkezlerinin ikinci bir kararı olmaması halinde Belediye ve Meclis Üyelikleri aday adayları başvurularının 5 Aralık’ta sona ereceğini belirtti.
Parti olarak çok daha önceden seçim startı verdiklerini kaydeden Kut, 20 Kasım itibariyle resmi olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesi ve Meclis Üyeliği için Aday Adayları başvurularını almaya başladıklarını bildirdi. 
Şuana kadar istedikleri düzeyde yani gerek belediye başkan aday adaylığı gerekse 30 asil 30 yedek belediye meclis üyeliği için başvuruları oluştuğunu ifade eden Kut, başvurulara halkın yoğun ilgisi ve alakası olduğunu söyledi.
Kut şöyle konuştu:
“Nusaybin halkı her zaman partisine sahip çıkan bir halktır. Bu temelde çalışmalarımız devam etmektedir. Şu saat itibariyle 10 Belediye Başkan Aday Adayı var. Yalnız ayın 5 Aralık’a kadar da bir o kadar başvuru bekliyoruz. Halkımızdan beklentimiz, daha çok başvuruların olması ve daha çok çeşitli adayların başvuru yapmasıdır. Bizim istediğimiz okumuş, meslek sahibi, daha çok çeşitli renklerden gelen, Nusaybin'in özünde, partimizin ideolojisini beğenmiş, partisine oy veren bu uğurda mücadele eden arkadaşlarımızı daha çok görmek istiyoruz. Ne kadar başvuru olursa o kadar iyi bir aday veya meclis çıkar diye bekliyoruz” 
Yerel seçimlerden beklentilerini açıklayan Kut: “Seçimden beklentimiz her ne kadar bir yıkımdan, büyük bir sorun yaşanmış ise de halk partisine sahip çıkan bir halktır. Bu parti halkın partisidir. 2014 yılında belediye seçimlerinde % 78 oy alınmıştı. Bu sefer hedefimiz % 85 civarında oy almaktır. Eğer nitelikli, halkın vicdanında kabul gören bir aday çıkarabilirsek bu oyu biraz daha aşabiliriz” dedi.
Yerel seçimlerden sonra belediyelere tekrar kayyum atanmasına ilişkin sorulara da cevap veren Kut, Şuana kadar aday adayı başvuruları yapanların bu açıklamayı dinlemedin gelip başvuruları yaptığını kaydederek: “Yarın kayyum da olabilir o bizim için sorun değil. Biz kazanalım onlar varsın kayyum atasın. Belediye Başkanlığı, Eş Başkanlık veya Belediye Meclis üyeliği için halkımızı başvurularını yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Değerlendirmesinin son bölümünde ‘eş başkanlık’ ve ‘kadın kenti’ sorularına cevap veren Başkan Kut, Eş Başkanlık sisteminin HDP’nin tüzüğünde yer aldığını ve Parti Genel Başkanlığının Eş Başkanlık şeklinde yürütüldüğünü belirtti.
Kut açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Partimizin tüzüğünde Eş Başkanlık sistemi var. Her ne kadar resmiyette bu yok denilse de partimizin tüzüğünde yer alıyor. Ancak Belediyede biri resmi olur diğeri yardımcı olur veya Eş Başkanlıkta imza yetkisi olmaz ama bizim hem parti hem de belediyede eş başkanlık sistemi devam edecek. Bu çünkü bizim partimizin tüzüğünde var. 
‘Kadın kenti ve Kadın Aday’ açıklamasına gelince, şuana kadar Genel Merkezimiz bu seçimler için kadın kenti veya kadın adayı şeklinde bir açıklaması olmamıştır. Bu karar aday adaylık başvuruları bittikten sonra başvuru yapan adayların profiline göre olacağını sanıyorum. Ama şuana kadar başkanın kadın veya erkek olacağı belli değil. Ama bizim özellikle mecliste yüzde 50 yüzde 50 kotamız bulunuyor” şeklinde konuştu.
Kut, basın mensuplarıyla yaptığı değerlendirmenin son bölümünde ise, Başvuru yapmayı düşünenlere çağrıda bulunarak: “Her kim meclis veya başkanlık için aday adayı olmayı düşünüyorsa ayın 5'ine kadar başvurularını yamalarını istiyoruz. İlçemizde ve halkımız arasından daha çok okumuş, genç, bu işi yürütebilecek ve kendine güvenen arkadaşlarımızı partimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.