GÜNDEM Haber Girişi : 15 Eylül 2018 09:15

Baysal: Bizim dönemimizde Nusaybin Belediyesi tek bir kuruş borçlandırılmadı

Baysal: Bizim dönemimizde Nusaybin Belediyesi tek bir kuruş borçlandırılmadı
Nusaybin'de iki yıldır Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Ergün Baysal'ın Finike'ye tayin edilmesi nedeniyle veda programı yapıldı.
Baysal: Bizim dönemimizde Nusaybin Belediyesi tek bir kuruş borçlandırılmadı
Nusaybin'de iki yıldır Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Ergün Baysal'ın Finike'ye tayin edilmesi nedeniyle veda programı yapıldı.
Oktay Mungan Olimpik Havuz tesislerinde yapılan geceye Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon komutanı P. Bnb. Cenk Özlüpınar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murta Sönmez, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, bazı STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Veda gecesinde verilen yemekten sonra konuşan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Aktaş Nusaybin’e yaptığı hizmetlerden dolayı Baysal’a teşekkür etti.
Daha sonra veda konuşması yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Baysal, iki yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Nusaybin’in içerisinden geçtiği zor günlerden sonra ilçeye atandığını hatırlatan Baysal: “2016 tarihinde Nusaybin ilçesine kaymakam ve belediye başkan vekili olarak tayin edildikten sonra ilçenin durumu hepinizce malumdur. Terör örgütünün hendek, barikatlar kazarak kamu düzenini ciddi bir anlamda tahrip etti, yaklaşık 8 bin konutun yıkılmasına sebebiyet verdi. İnsanlar mallarını ve değerli eşyalarını geride bırakıp sadece canlarını kurtardılar. Şehir yaşanmaz hale geldiği terörün yıkımı içerisindeydi” dedi.
Güvenlik güçlerinin 75 şehit ve çok sayıda gazi vererek ilçede tekrar kamu düzenini tesis ettiğini ifade eden Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Terörü, teröre destek, finansal kaynakların halkın hizmetinde ve kentsel hizmetlerde kullanılması yerine sadece terörün finansmanına kullanılıp kentsel hizmetler noktasındaki insanların herhangi bir çalışmaya hasret bırakıldığı bir belediyecilikten, gerçekten kaynaklarının tümünün mahalli ihtiyaçların giderilmesinde, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, toplumumuzun her kesimine yönelik çalışmaların yürütülmesinde kullanılan bir belediyecilik anlayışına geçti. Yaptığımız çalışmaları bellidir. Şehrin tahrip ve bazı hususlarda hiç bir zaman yapılmayan altyapısı çok kısa sürede devletimizin ilgi kurumlarının teveccühleri ve belediyemizin de destekleriyle hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Şuan ilçemizde alt yapısı tamamlanmış, belirli alanların asfaltları bitmiş, belediyecilik hizmetlerine vatandaşların ulaşabileceği çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
Özellikle belediyenin mali imkânlar noktasında geldiğimiz zaman borcun içerisinde olan bir belediye, kaynakları etkin, verimli kullanılmayan bir belediye, bütçe planlamasının olmadığı bir belediye ve bu kaynaklarında terörün finansmanı ve terörün lojistik desteklerinde kullanılan bir belediye anlayışı vardı. Çok şükür şuanda herhangi bir borçlanma yapılmadan, geçmiş dönemin tüm borçları ödenip, yapılandırılarak ve yürütülen faaliyetlerde de kendi öz kaynaklarımızla, belediyenin kendi öz kaynakları ve dönemimizde yaratılan gelir kaynakları ile beraber oluşturulan finansal araçlarla tüm hizmetler yapılmıştır. Önümüzdeki süreçle alakalı da DİKA ile yapılacak 4 ayrı projede yüzde 70’i DİKA yüzde 30’u da belediyemiz tarafından yapılacak çalışmalar için bile herhangi bir borçlanma yoktur. Bizler bunları söyleyelim kayıtlara geçsin. Netice itibariyle devletin dili yazılı bir dildir ve bunların hepsinin evrakları vesaire vardır.
Tabi en kalbi duyguyla ifade etmek istiyorum bu görevi yaparken vatandaşlarımızın zaman içerisinde bizlere teveccühü, vatandaşımızın hizmetlerin kendi hayatına olan etkisini görmesi ve bunlardan yararlanması bizler için çok büyük bir memnuniyet ve mutluluktur.”
Kaymakam Baysal, konuşmasının sonunda vatandaşlardan helallikle istedi.
Kaymakamlık yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün, Belediye Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Aktaş ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdulhakim Aytimu Kaymakam Baysal'a hediye verirken, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan ise hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
İçişleri Bakanlığının, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 2 yıldır Nusaybin'de Belediye Başkan Vekili olarak da görev yapan Kaymakam Ergün Baysal Antalya'nın Finike ilçesi Kaymakamlığına atandı.  Yerine ise Erzurum’un Narman İlçesi Kaymakamı Mehmet Balıkçılar atanmıştı.