KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 29 Mart 2019 18:18

Belediye başarılı öğrencileri Çanakkale Gezisiyle ödüllendi

Belediye başarılı öğrencileri Çanakkale Gezisiyle ödüllendi
Nusaybin Belediyesi, ilçede başarılı öğrencileri Çanakkale Gezisiyle ödüllendirdi.

Nusaybin Belediyesi, ilçede başarılı öğrencileri Çanakkale Gezisiyle ödüllendirdi.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Nusaybin Belediyesi öğrencileri geziye gönderdi.
İlçede başarılı olan lise öğrencilerinin katıldığı gezide öğrenciler sırasıyla; Bursa'da bulunan Orhangazi Türbesi, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Koza Hanı ve Bursa Panoramik şehir turuna katıldı. Daha sonra Çanakkale'ye giden öğrenciler burada da; Çanakkale merkezdeki Truva Atı, Çanakkale Müzesi, Kilitbahir, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Morto Koyu, Çanakkale savaşlarında şehit düşen şehitleri simgeleyen Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Şehitliği ve Anıtı, Çanakkale Savaşları sonrasında bulunan silah, mermi, çeşitleri giysi ve savaşla ilgili fotoğrafları teşhir eden Kabatepe Müzesi, Anzak Köyü tören alanı, Kanlısırt Avustralya Anıtı, Kara Savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Mustafa Kemal Paşa anıtı ziyaret edildi. 
İki gün boyunca Çanakkale'de kalan öğrenciler, tarihi yerlerin tamamını ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektirdi.
Çanakkale gezisinden sonra Nusaybinli öğrenciler Konya'da bulunan Hz. Mevlana Külliyesini ziyaret ederek Panoramik şehir turuna katıldı.
Çanakkale, gezisinin öğrenciler üzerinde büyük manevi duygular oluşturduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, öğrencileri geziye gönderen Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar ve Nusaybin Belediyesine teşekkür etti.