EĞİTİM Haber Girişi : 16 Ağustos 2019 10:54

Belediye, Yüksekokul için kent merkezinde arazi tahsis etti

Belediye, Yüksekokul için kent merkezinde arazi tahsis etti
Nusaybin Belediyesi, ilçede Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesindeki yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etme kararı aldı.

Nusaybin Belediyesi, ilçede Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesindeki yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etme kararı aldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve üniversite yönetiminden oluşan bir heyet Temmuz ayı içerisinde Nusaybin Belediyesinin davetlisi olarak geldiği ilçe, Meslek Yüksekokulu için belediyeye ait iki ayrı bölgee inceleme yapmıştı.

 

Gırnavaz Mahallesinde yapılan incelemelerde mevcut binanın yeterli olmadığını belirten Rektör Ağırakça, arsa mülkiyetinin belediyede kullanım hakkının kendilerine verilmesini talep etmiş ve konu Nusaybin Belediye Meclisi gündeme gelmişti.

 

Yapılan görüşmeler sonrası Nusaybin Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçede biran önce Meslek Yüksekokulu ve bağlı öğrenci yurdunun yapılması için belirlenen arsanın Üniversiteye tahsis edildiği açıklandı.

 

Nusaybin Belediyesi tarafından Eş Başkanlar Av. Semire Nergiz ve Ferhat Kut tarafından yapılan yazılı açıklamada:
"Bilindiği üzere kısa bir süre önce Nusaybin Belediyesi tarafından ilçemizde bir yüksekokul açılması çalışması başlatılmış ve ilgili kurumlar nezdinde başvurular yapılmıştır. Nusaybin halkınca büyük bir destek gören ve heyecanla karşılanan bu girişim kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar vermiş ve Artuklu Üniversitesi tarafından ilçemizde yüksekokul için uygun yer arayışına girişilmiştir.

 

Nusaybin belediyesinin ilgili karar organlarında bu konu görüşülmüş ve ilçemiz için çok önemli olan bu hizmete, kendisine ait hizmet binası inşa edene kadar eğitim ve öğretimin başlaması için geçici yer tahsis etme kararı alınmıştır. Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte bahse konu binamızda yapılan incelemeler neticesinde Nusaybin halkının yüksek menfaati göz önüne alınarak kalıcı tahsise karar verilmiştir. Yapılacak olan yüksekokula ait tahsis protokolü dahil olmak üzere Projesi ve yapılacak tüm çalışmaların her aşamasının Nusaybin halkı ile paylaşılacağının bilinmesini isteriz.

 

Ancak üniversite ile bu yönlü görüşmelerin daha henüz başındayken kamuoyunda bazı kişilerce belediyemize yönelik eleştiri sınırlarını aşan haksız saldırılar başlamıştır. Belediyemize yapılan saldırılar haksızdır ve kabul edilemez.

 

Unutulmamalıdır ki her düzeydeki kamu kurum, kuruluş ve bunları yöneten kamu görevlilerinden; Nusaybin halkının hakkı olan hizmetleri sunmasını talep etmek, girişimlerde bulunmak, onlara bunun görevleri olduğunu hatırlatmak, bunun için demokratik yollardan baskı kurmak ve hizmet etmek isteyenlere imkân yaratmak Nusaybin Belediyesi’nin görev ve sorumluluğudur. Nusaybin Belediyesi’nin, bu görev ve sorumluluğunu yerine getirirken; ırkçılık, faşizm ve demokrasi dışı her türlü politikaya karşı olduğu ve demokratik değerlerin olmazsa olmazı özgür üniversiteler için mücadele eden temel politik duruş ile hareket ettiği izahtan varestedir.

 

Nusaybin Belediyesi, her türlü hukuksuz uygulamalarla mücadele ederken yaşamın her alanındadır. Nusaybin Belediyesi geçmişte olduğu gibi bugün de temsil ettiği değerler çerçevesinde Nusaybin halkına hizmet etmeyi sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.

 

- ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL YAPILACAK

 

Öte yanda Nusaybin Belediyesinin arsa tahsisi kararı sonrası önümüzdeki günlerde Üniversite ile protokol yapılması bekleniyor.

 

Yapılacak protokol ile ilçede Meslek Yüksekokulu yapılma şekli ve süresi ortaya çıkacak.