GÜNDEM Haber Girişi : 05 Eylül 2018 10:08

Belediyenin DİKA destekli 2 dev projesi kabul edildi

Belediyenin DİKA destekli 2 dev projesi kabul edildi
Nusaybin Belediyesinin Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) destekli 2 dev projesi kabul edildi. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile DİKA Genel Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ arasında kabul anlaşması yapıldı.
Nusaybin Belediyesinin Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) destekli 2 dev projesi kabul edildi. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile DİKA Genel Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ arasında kabul anlaşması yapıldı.

-7 DÖNÜM ÜZERİNE SPOR KOMPLEKSİ
Belediyenin DİKA tarafından kabul edilen ilk projesi geç ve sporculara yönelik olduğu bildirildi. 8 Mart Mahallesi Dicle Caddesi üzerinde bulunan 6 Bin 865 metre kare belediyeye ait alan üzerinde;  2 Katlı idari bina içerisinde Cafe, Mutfak, Teras, 4 Adet takım soyunma odaları, Mescid, Yönetim kurulu toplantı salonu, Başkan Odası, Malzeme odaları, Antrenör odası, Duşa kabin odaları, WC, Sekreterlik,  Futbol Sahası,  Basketbol - Voleybol Sahası,  Tenis Kortu, Koşu Parkuru,  2 Adet Otopark, Peyzaj Çalışması ve Çok Amaçlı Salon yapılacağı bildirildi.

-LOZAN CADDESİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
Nusaybin Belediyesinin DİKA tarafından kabul edilen ikinci projesi ise Lozan Caddesi iyileştirme projesi olduğu açıklandı.
Projede, Kışla Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, Yeni Turan Mahallesi ile Yeşilkent Mahallesi üzerinde 2 bin 860 metre uzunluğunda bulunan Lozan Caddesi ve Cumhuriyet Caddelerinde kaldırım yenileme çalışması yapılacağı kaydedildi. Proje kapsamında caddelerin güzergâhı boyunca; 15 bin 200 M2 Renkli Parke taşı döşemesi, 5 bin 853 Metre oluk taşı döşemesi, 5 bin 853 Metre Bordür taşı döşemesi ve 50 Adet Ahşap Saksılı Bank konulacağı ifade edildi.

-BAYSAL: "SPOR KOMPLEKSİ İLÇEMİZDE ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR ARASINDADIR"
Kabul edilen DİKA Projeleri hakkında açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Böyle bir alanın yapılması ilçemizde öncelikli ihtiyaçlar arasında olduğunu kaydetti.
Yapılan spor kompleksiyle, mevcut sporcuların değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve Nusaybin halkının da yoğun katılımı ile spor branşlarının çeşitliliğinin arttırılmasına olanak sağlayacak şekilde Spor altyapısının geliştirilmesi ve Nusaybin halkının da aktif olarak katılımının sağlanmasıyla birlikte Spor ve kültürel alanlarda, insanlara yaşadıkları topluma daha faydalı bireyler yetişmesi sağlanmış olacağını belirten Baysal: "Nusaybin'in genç ve dinamik nüfusunun Sportif faaliyetlerini projedeki kalitede gerçekleştirilebileceği bir alanın bulunmayışı halkımız ve gençlerimiz açısından büyük bir kayıptı. Gençlerimizin sporu daha çok sevip benimsemesi için ortak kullanım alanlarının geliştirilerek kent merkezinde yaşana bilirlik düzeyinin artırılmasına hizmet etmesi ve hedeflerimizin uygulama alanı olması mahiyeti taşıyan bir alan ihtiyacı doğmuştur. Bu nitelikte olacak spor kompleksimizde kültürel, sosyal ve spora olan yakınlık düzeyinin artırılması amaçlanmıştır. Gençlerimizin spora yönelimi sağlanmış olacak ve aynı zamanda toplum huzuru, sağlığı ve refahını etkileyecek işler içerisine girmesi önlenmiş olacaktır" dedi.