GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ekim 2015 08:30

Bölge baro avukatları Nusaybin’de

Bölge baro avukatları Nusaybin’de
Bölge baro avukatları, Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının ardından Nusaybin halkı ile dayanışmak, yaşanan hukuksuzlukları tespit etmek için Nusaybin’i ve Nusaybin belediyesinin ziyaret etti.
Nusaybinim.com - Nusaybin Belediye
Bölge baro avukatları, Nusaybin’de ki sokağa çıkma yasağının ardından Nusaybin halkı ile dayanışmak, yaşanan hukuksuzlukları tespit etmek için Nusaybin’i ve Nusaybin belediyesinin ziyaret etti.
Şırnak Baro başkanı Nuşirevan Ela, Batman Baro başkanı Ahmet Sevim, Siirt Baro başkanı, Cemal Acar, Bitlis Baro başkanı, Enis Gül, Muş Baro başkanı Feridun Taş, Mardin Baro başkanı Azat Yıldırım, Mardin İHD  başkanı Erdal Kuzu ve Mezopotamya hukukçular derneğinden Sezgin Dinç, Ali kahraman oluşan heyet, Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının ardından Nusaybin halkı ile dayanışmak, yaşanan hukuksuzlukları tespit etmek için Nusaybin’i ve Nusaybin belediyesinin ziyaret etti.
Ziyaret esnasında konuşan Nusaybin belediye Eşbaşkanı Cengiz Kök: "% 92 halkın tercihiyle seçilmiş belediye eşbaşkanı tutuklanıyor. Buda yetmiyormuş gibi 1000 km uzaklıkta başka bir cezaevine sürgün ediliyor. Buda yetmedi şimdide seçilmişe yapılan bu hukuksuzluğu protesto için belediye binasına asılan Eşbaşkan Sara Kaya'nın posteri, özel harekât polisleri tarafından söküldü.
Hiç bir demokratik devlet, halkına bunu yapmaz, bu uygulamayı reva görmez. Devlet, halkına düşmanlık, hasımlık, kin yürütmez. Ancak Akp Hükümeti, Nusaybin halkına 5 gündür 1980 ve 1990'larda dahi yapılmamış bir uygulama içerisinde. Hukuk Devletleri'nde, birey suçlu olabilir, kanunlar çerçevesinde ceza uygulanabilir; ama hiçbir hukuk devletinde bir kentte yaşayan halkın tamamına ceza verilmez. Halka suçlu muamelesi gösterilmez.  İntikam alınmaz” dedi.
Yapılan görüşmenin sonunda heyet, Nusaybin de sokağa çıkma yasağı esansında yaşamını yitiren Ahmet Sönmez ile Şahin Turan’ın taziyesine gitmek üzere belediyeden ayrıldı.