GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2018 10:29

Camilerde temizlik çalışması

Camilerde temizlik çalışması
Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle camilerde temizlik çalışması yaptı.
Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle camilerde temizlik çalışması yaptı.
Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Vekili Fahrettin Aktaş, Belediye Temizlik İşleri olarak ilçede bulunan Camilerde temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildirdi.
Aktaş yaptığı açıklamada: “Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Balıkçılar’ın talimatı üzerine, İlçe merkezinde bazı kırsal mahallelerde bulunan tüm camilerimizin genel temizlik çalışmaları yapılmıştır” dedi.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Cami ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Vekili Aktaş, cami ve toplum konularına değinerek, toplumun inşasında camilerin önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Aktaş: “Cami, kutsal mekanlardandır. Allah Teala Kuranı kerimde "benim evlerim mescitlerdir" buyuruyor. Peygamberimiz (sav) de namazları ve ilim meclisleri için camiye gitmeyi, imar etme konusunda camilere yardımda bulunmayı şiddetle tavsiye etmiştir. Cami İslam’da bu açıdan çok önemlidir. Camiler, Müslümanların çoğunluk veya azınlık olarak bulundukları bütün coğrafyalarda var olmuşlardır/olacaklardır. Bilmediğimiz, tanımadığımız bir yerleşim yerinde Müslümanlarının bulunup bulunmadıklarının en açık göstergesi Camilerdir. Bir yerde Caminin bulunması, oranın halen veya bazen de geçmişte Müslüman beldesi olduğunu anlamamıza imkân verir. Hz. Peygamber’in, Mekke’den Hicret’inde daha Medine’ye varmadan Kuba Mescidi’ni, Medine’ye ulaşınca da ilk iş olarak Mescid-i Nebevî'yi, bizzat çalışarak ve teşvik ederek inşa etmeleri, dinimizde cami ve cemaate verilen önemi ortaya koymaktadır.  Cami yapmakla ilgili olarak Peygamberimiz: “Bir kimse, Yüce Allah’ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse, Allah da ona cennette bir köşk hazırlar.” buyurmuştur. Müslüman ecdadımız, bu inançla camiler inşa etmiş, namazlarını da cemaatle kılmaya özen göstermiştir. Çünkü camilerin ruhu ve zineti, cemaattir. Camiler, Allah katında en sevimli mekânlardır. Camilere cemaat olmak ise, maddi ve manevi bakımdan, o mübarek mekânları imar ve ihya etmek demektir. Tarih boyunca cami devamlı bir şekilde Müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği mekanlar olmuşlardır. Cami hiç bir zaman ayrılıkların, anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların körüklendiği yerler olmamıştır. Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde camiler oldukça önemli fonksiyonlar üstlenebilirler. Camilerimize gelen vatandaşlarımızın hoş kokular arasında ibadet etmeleri için yapılan genel temizliğin ardından camilerimizin içine Gül Suyu sıkılmış bulunmaktadır. Söz konusu hizmet çalışmaları devam edecektir.”