MARDİN Haber Girişi : 25 Mart 2019 15:30

Cizre'de sel, 2 kişi hayatını kaybetti

Cizre'de sel, 2 kişi hayatını kaybetti
Şırnak'ta sağanak yağışın ardından meydana gelen selde akıntıya kapılan bir araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti.

Şırnak'ta sağanak yağışın ardından meydana gelen selde akıntıya kapılan bir araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, kentte etkili olan sağanak yağış nedeniyle Konak Mahallesi'nde bir otomobil sele kapıldı.
Şırnak'ın Cizre ilçesine imam olarak atandığı öğrenilne sürücü Hüseyin Avni Yavuz ve kızı araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başarırken Yavuz'un annesi Emine ve eşi Gül Nazik, araçla birlikte sürüklendi.
Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucu Emine ve Gül Nazik Yavuz'un cansız bedenleriyle karşılaşıldı.
Sağlık ekipleri cesetleri ambulanslarla, Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.
Öte yandan saatlerce süren yağıştan nedeniyle Cudi, Nur, Konak ve Şah mahallelerinde kanalizasyon boruları patladı, onlarca ev sular altında kaldı. Söz konusu mahallelerdeki evlerde maddi hasar meydana gelirken, oluşan su birikintilerinden kaynaklı birçok vatandaş evlerine girmekte zorlandı. 

- Diyanet İşleri Başkanlığı Başsağlığı mesajı yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı da olayla ilgili başsağlı mesajı yayımladı. Mesajda, "İlimiz Merkez Mevlana İmam-Hatip Camiine yeni atanan Müezzin-Kayyım Hüseyin Avni Yavuz Şırnak-Cizre yolunda sele kapılarak kaza geçirmiş, annesi ve eşi kaza sonucu vefat etmiştir. Hocamızın eşi ve annesini kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyor, kendisine ve oğluna Allah'tan şifa ve sabrı cemil diliyoruz." denildi. / ilkha