GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2019 12:42

Cumhuriyet Bayramı Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nusaybin'de yapılan törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nusaybin'de yapılan törenlerle kutlandı.

 

Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de kutlama programı yapıldı.

 

İlk tören, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı.
Daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Balıkçılar tarafından yapılan konuşmada, 
"Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' diyerek 1923'te 'Egemenlik, Kayıtsız, Şartsız Milletindir' ilkesi üzerine kurduğu ve yine milletimize emanet ettiği Cumhuriyet sadece seçme ve seçilme hakkını değil aynı zamanda insan haklarının, temel özgürlüklerin, vatandaşlık bilincinin koruyucu çatısır" dedi.

 

İlk günden beri dimdik ayakta duran Cumhuriyetin muasır medeniyetler seviyesine çıkma azmiyle bugünlere taşındığını kaydeden Balıkçılar konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Bizler de atalarımızdan aldığımız ilhamla genç ve dinamik nüfüsu, büyüyen ekonomisi ile Türkiye Cumhuriyeti geleceğe taşımak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Devlet ve millet olarak Cumhuriyetimiz sayesinde tüm zorlukları kederle ve mutlulukla bir ve beraber olarak aşayacağınıza, yarınlarımıza güvenle bakabildiğimizin altını ısrarla çizmek isterim. Bu vesileyle başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal savaşımızın, terörle mücadelemizin,  15 Temmuz gecesinin, sınır ötesi operasyonlarının ve yine yakın zamanda Nusaybin'de Şehit verdiğimiz 11 vatandaşımız olmak üzere eşsiz fedakarlıklarla milletimizin gönlüne taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anlarken tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balıkçılar'ın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler  okundu. Gündoğdu Marşı'nın beden diliyle okunmasından sonra tören müzik diletisi ile sona erdi.