MARDİN Haber Girişi : 13 Şubat 2018 11:43

DİKA’da "11. Kalkınma Planı" hazırlıkları başladı

DİKA’da "11. Kalkınma Planı" hazırlıkları başladı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "11. Kalkınma Planı Hazırlıkları" çalışma grubu toplantılarını Mardin’den başladı.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "11. Kalkınma Planı Hazırlıkları" çalışma grubu toplantılarını Mardin’den başladı. 
Kalkınma Bakanlığı'nın desteleri, kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlanan “On Birinci Kalkınma Planı” hazırlıkları toplantıları başladı. 
Mardin’den startı verilen 2019-2023 yıllarını kapsayan toplantıların Batman, Siirt ve Şırnak’ta da düzenlenmesi planlanıyor. 
Mardin'de bir otelde düzenlenen toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, MESOB Başkanı İsa Tunç, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, özellikle gençlerin ve kadınların ekonomide söz sahibi, kalkınmada baş aktör olmalarını istediklerini belirtti.
Altındağ, "11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dahil olması önem taşımaktadır. Bu çerçevede, valiliğimiz desteği ve ajansımızın koordinasyonuyla On Birinci Kalkınma Planı hakkında yerel paydaşların görüş ve önerilerinin alınması amacıyla düzenlenecek çalışma grubu toplantılarını Mardin’den başladık. Aynı toplantıları yarın Batman’da, Perşembe günü Siirt ve Cuma günü de Şırnak’ta düzenleyeceğiz. Bir anket çalışmamız da olacak, sizin fikirleriniz çok önemlidir. Bu çalışmanın sonunda 21’inde Külliye’de Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Toplantımızın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi. 
Açılış konuşmasının ardından anket çalışmasına geçildi. Ankete davetlilerin yanı sıra basın mensupları da katıldı. Toplantın gün boyu devam edeceği belirtildi./ilkha