MARDİN Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 07:24

Diyarbakır merkezli Mustazaf-Der kapatıldı

Diyarbakır merkezli Mustazaf-Der kapatıldı
Organize ettiği etkinliklerle yüz binleri bir araya getiren Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der), mahkeme kararıyla resmen kapatıldı.
Organize ettiği etkinliklerle yüz binleri bir araya getiren Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der), mahkeme kararıyla resmen kapatıldı. Kapatılma kararı ile ilgili tüm şube başkanlarının katılımıyla yarın Diyarbakır'da basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.
     Konu ile ilgili derneğin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik yönden mağdur ve mahrum bırakılmış olan halkımızın toplumsal bir silkinişle yeniden kalkınması ve inşası yolunda faaliyetler yürüten derneğimiz, hukuk cinayeti olarak nitelendirilebilecek bir kararla kapatılmıştır. Tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde verilen/onanan kapatma kararına ilişkin şubelerimizin katılım göstereceği istişare toplantısının ardından, verilen kararla ilgili bilgilendirme ve basın açıklaması yapılacaktır" denildi.
     2008 yılında Konya Mustazaf-Der şubesine yapılan baskın sonucu çeşitli iddialar ve suçlamalarla gözaltına alınan sanıklar hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucu sanıkların serbest kalmasına rağmen, savcının istemi ve ısrarı sonucu Adana'da devam eden dava sonuçlanmadan Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi'nde de Genel Merkez hakkında bir kapatma davası açılması kararı verilmişti. / Batmanhaberx