MARDİN Haber Girişi : 02 Şubat 2020 14:26

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Değer, 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Değer, 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmelidir
Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer "3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir" dedi

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer "3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir" dedi

 

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi İl Divan Kurulu sendika binasında Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Eyyüp Değer 2023 Eğitim Vizyonunda da yer verilen 3600 ek gösterge sözünün tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmesini istedi.

Mülakat sürecine değinen Değer; “Kamu personel yönetiminde görevde yükselme, unvan değişikliği, atama süreçlerinde adalet duygusunu zedelemeyecek; mülakat süreçlerinde ise objektif, hesap verilebilir ve hukuki denetime açık, kamera kaydı gibi, şeffaflığı tesis edecek kariyer ve liyakat esaslı bir sistem kurulmalıdır.” dedi.

 

Değer, “Eğitim hizmetinin tüm paydaşların ürettiği, niteliğine herkesin katkıda bulunduğu gerçeğinden hareketle, hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Buna büyük bir katkı sağlayacak olan görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değişikliği talepleri ivedilikle karşılanmalıdır. Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmelidir.” dedi.

 

Değer son olarak; şunu söyledi: “Eğitim-Bir-Sen olarak insan, fikir, emek odaklı sendikal mücadelemizi konjonktüre göre değil, ilke ve ideallerimiz doğrultusunda kararlılıkla sürdüreceğiz. İnsana ve eğitime yatırım yapmaya, eğitim çalışanlarının haklarını her platformda savunmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.