POLİTİKA Haber Girişi : 30 Ekim 2018 13:47

Eri: "Devletimiz Nusaybin'i yeniden ihya etti"

Eri: "Devletimiz Nusaybin'i yeniden ihya etti"
Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Nusaybin'de katıldığı programda devletin yeniden Nusaybin'i ayağa kaldırdığı ve ihya ettiğini dile getirdi.
Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Nusaybin'de katıldığı programda devletin yeniden Nusaybin'i ayağa kaldırdığı ve ihya ettiğini dile getirdi.
Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanlığı Ekim Ayı İlçe Meclis Danışma toplantısını Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde yaptı. Saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantının açılış konuşması Ak Parti Nusaybin ilçe Başkanı Mehmet Latif Özel tarafından yapıldı.
Ak Partinin sıradan bir parti olmadığını kaydeden Başkan Özel, partilerinin bir amaç, bir gaye ve dava partisi olduğunu kaydetti.
Konuşmasında yerel seçimlere değinen Başkan Özel: "Özellikle önümüzdeki yerel seçimler devlet başkanımız ve partimiz için son derece ciddi bir seçim olacaktır. Gerek ilçemizdeki başarı çıtası için gerekse de Partimizin Türkiye'deki başarı çıtası için her yere özgü seçim çalışmaları, başarı metotları ortaya koymalıyız. Ancak başarının birinci değişmez kuralı inanmaktır.  Bizler bugün buradaki tüm fertler olarak bu kutlu davaya her sancısıyla inanmışız. Tüm birimlerimizle yekvücut olup halka ineceğiz, halka gideceğiz, kazandığımız her vatandaş her oy büyük başarı olacaktır" dedi.
Ak Parti Nusaybin ilçe başkanı Özel'den sonra konuşan Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özçelik ise: "Yıllardır içerisinde yaşadığımız toplumun değerlerini hiçe sayarak toplumsal olarak isyan çıkartmayı beceren bir ideolojiyle karşı karşıya kaldık Nusaybin'de. Bu ideolojinin toplumu temsil eden hiç bir yönü olmadığı gibi topluma hiç bir yararı da yoktur. Dil, ırk, para veya başka menfaatleri için ülkemizi bölmeye çalıştılar, başaramadılar, başaramayacaklar." şeklinde konuştu.

- ERİ: "AK PARTİ ÜLKEMİZE VE MARDİN'E BÜYÜK HİZMETLER VERDİ"
İlçe Danışma Meclisine katılan Ak Parti Mardin il başkanı Nihat Eri, Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 95. yıl dönümünü hep birlikte kutladıklarını hatırlatarak: "Sadece sözle de kutlamadık, Cumhuriyete yakışır, Türkiye'ye yakışır bir büyük eserin açılışını yaparak kutladık. Dünyanın en büyük havalimanı Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açıldı. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Büyük projeler yapmak kolay değildir. Büyük paralar, büyük harcamalar gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

- "NUSAYBİN İHYA VE İNŞA SÜRECİ YAŞADI"
Konuşmasından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Nusaybin ziyaretini hatırlatan Başkan Eri: "Sayın bakan geldiğinde TOKİ'yi birlikte gezdik. Devletimiz burada çok büyük hizmetler yaptı. Milyarların üzerindeki harcamayla devletimiz ve hükümetimiz Nusaybin'i tekrar ayağa kaldırmaya çalıştı. Bu bir şanstır. Güçlü bir devletimiz var Allah'a şükür. Bu yıkıntılar kalabilirdi. Bunları ayağa kaldırmak güç ister, imkan ister, zaman ister. Ama Nusaybin, Sur, Cizre Allah'a şükür çok kısa zamanda eskisinden daha modern, eskisiyle kıyas edilemeyecek şekilde yeniden inşa edildi, ihya edildi, hayırlı ve uğurlu olsun. Ak Parti ülkeye büyük hizmetler verdi. Mardin'de de büyük hizmetler yaptı. Daha önce bu bölgeyi ihmal edilmiş bölge olarak görüyorduk. Yol, okul, hastane, doktor sayısında batı ile kıyasladığımızda bizler hep gerideydik. Bölgeler arası farklar vardı. Ama şimdi Ak Partinin uyguladığı politikalarla bu farkı çok büyük bir hızla kapatıyoruz. Dezavantajlı bölgelere daha fazla yatırım yapılarak ülke daha iyi bir yere getiriliyor. Yapılanları anlatmak da bize düşüyor" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra toplantıya katılan Partililer, STK temsilcileri ve Muhtarların talepleri dinlendi.