EĞİTİM Haber Girişi : 29 Mart 2019 01:02

Fen Liseleri ile yarışan Nusaybin Anadolu, Mardin 3'üncüsü oldu

Fen Liseleri ile yarışan Nusaybin Anadolu, Mardin 3'üncüsü oldu
Mardin'de Liseler arası yapılan 4. Geleneksel Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında Nusaybin Anadolu Lisesi Kızıltepe ve Midyat Fen Liselerinden sonra üçüncü oldu.

Mardin'de Liseler arası yapılan 4. Geleneksel Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında Nusaybin Anadolu Lisesi Kızıltepe ve Midyat Fen Liselerinden sonra üçüncü oldu.
Öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimlerine ilgi duymalarını sağlamak, var olan ilgilerini artırmak ve Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarı öyküsüne vurgu yapmak, bölgede bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl dördüncüsü yapılan Liseler Arası  "Geleneksel Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları" finali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Artuklu Aziz Sancar Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan finale İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Mardin'e bağlı 10 ilçedeki liseleri geride bırakarak Mardin finalinde yapılan yarışmada, Kızıltepe Fen Lisesi birinci, Midyat Fen Lisesi ikinci ve Nusaybin Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren okul ve öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

- MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÜMİT ÇETİN, "İLÇE OLARAK GURUR DUYDUK"
Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Mardin'de katıldıkları Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarından yarışan ve yarışmada 3'üncü olan Nusaybin Anadolu Lisesi Öğrenci, öğretmen ve idarecilerini tebrik etti.


Öğrencilerinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Çetin, Nusaybin Anadolu Lisesinin Fen Liseleriyle yarışmasının ilçedeki eğitim başarısı adına kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getirdi.
Nusaybin Anadolu Lisesinin ilçede başarı çıtasını hep üst düzeyde tuttuğunu ve bu başarısını il düzeyinde kanıtladığını belirten Çetin, "İlçemizdeki Anaokullarından Meslek Liselerine kadar tüm öğrencilerimizin başarı çıtasını yakalaması, geleceğin bilim adamları, mühendisleri, doktorları, öğretmenleri olması için çabalıyoruz. Hamdolsun önümüze koyduğumuz başarı grafiğine her geçen gün kat ederek ulaşıyoruz. Nusaybin Anadolu Lisemizde okuyan öğrencilerimizin başarısının diğer liselerimize de örnek olmasını diliyorum. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü, İdarecilerimiz, Öğretmenlerimiz, eğitimin tüm neferleri gece gündüz, yakın uzak mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Bu tür başarılar tüm eğitim camiasını, hatta ilçede yaşayan fertler olarak bizleri gururlandırıyor, mutlu ediyor. Yarışmada Mardin 3'üncüsü olan Nusaybin Anadolu Lisesini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Nusaybin Anadolu Lisesi Müdürü Tacettin Akdeniz de öğrencileri, Yarışmaya katılan öğrencilerin başındaki Matematik ve Fen Bilimleri öğretmenlerini tebrik etti.