SAĞLIK Haber Girişi : 20 Ekim 2017 08:07

Girmeli'de "Temiz Çevre, Yarına En Güzel Hediye" projesi

Girmeli'de "Temiz Çevre, Yarına En Güzel Hediye" projesi
Nusaybin'e bağlı Girmeli İlkokulu tarafından yapılan "Temiz Çevre Yarına En Güzel Hediye" projesi kapsamında Girmeli Mahallesinde temizlik çalışması yapıldı.
Nusaybin'e bağlı Girmeli İlkokulu tarafından yapılan "Temiz Çevre Yarına En Güzel Hediye" projesi kapsamında Girmeli Mahallesinde temizlik çalışması yapıldı.
Girmeli İlkokulu Müdürü Hakkı Korkut tarafından yapılan, Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından desteklenen proje açılışı yapıldı.
Belediye Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulğani Ak, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin, Okul Müdürü Hakkı Korkut, Öğretmenler, Öğrenciler ve Mahalle sakinlerinin katıldığı proje yürüyüşü sonrası mahallede temizlik çalışması yapıldı. Minik öğrencileri mahallede okul çevresinde temizlik çalışması yaparken Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de mahallenin tamamında temizlik ve sulama çalışması yaptı.
Etkinlik sonunda Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından öğrencilere, geri dönüşüm ve çevrenin önemini anlatan boyama kitabı, dergi, geri dönüşümden elde edilmiş çiçek tohumu, çevre bilinçlendirme broşürleri ve kalem gibi hediyeler dağıttı.
Proje etkinliği fidan dikimiyle sona erdi.

-"ÖĞRENCİ VE VELİLERE 'ÇEVRE BİLİNCİ' İÇİN BU PROJEYİ YAPTIK"
Girmeli İlkokulu Müdürü Hakkı Korkut, proje kapsamında kendilerine destek veren Nusaybin Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Velilere teşekkür etti.
Okul ve çevresinin güzelleştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve ağaçlandırma gibi alışkanlıkların eğitimciler tarafından öğrencilere ve çocuklara kazandırılabilecek önemli kazanımlardan biri olduğunu kaydeden Korkut: "Bu nedenle; Girmeli İlkokulu olarak öğrenci ve velilerimize çevre bilincini kazandırmak, doğa sevgisini aşılamak, öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilinci geliştirmek ve okul - veli ilişkisini geliştirmek amacıyla bu proje çalışması hazırladık. Proje kapsamında bize desteklerinden dolayı Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Velilerimize teşekkür ediyoruz.