GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 16:06

Gırnavaz Mahallesine Pazar kurulması kararı onaylandı

Gırnavaz Mahallesine Pazar kurulması kararı onaylandı
Nusaybin Belediye Meclisi, Gırnavaz Mahallesinde hafta bir gün pazar kurulması kararını onayladı.

Nusaybin Belediye Meclisi, Gırnavaz Mahallesinde hafta bir gün pazar kurulması kararını onayladı.

 

Haziran ayından Nusaybin Belediyesi Meclis gündemine alınan Gırnavaz Mahallesine haftada bir gün pazar kurulması kararı, incemele yapılmak üzere Temmuz ayına devredilmişti. Belediye Meclisi tarafından yapılan incelemelerden sonran haftada bir gün semt pazar kararı kesinleşti.

 

Belediye Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Meclis gündemine gündem dışı olarak alınan, İlçemiz Gırnavas Mahallesi mevkiinde Geçici Semt Pazarının kurulması ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmalarını mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılması sonucunda; İlçemiz Gırnavas Mahallesinde haftanın belirli bir günde Geçici Semt Pazarı adı altında bir pazarın kurulmasına, toplantıya katılan meclis üyelerin oybirliği ile karar verildi." denildi.

 

-İLÇEDEKİ SEMT PAZARI SAYISI 4'TE ÇIKARTILDI

 

Öte yanda Nusaybin Belediyesinin Gırnavaz Mahallesinde semt pazarı kurulması kararı sonrası ilçedeki pazar sayısının dörde çıktığı öğrenildi.

 

Şuanda Hükümet Konağı Caddesinde, Cumhuriyet İlkokulu ve Moris Mezarlığı yanından haftanın birer günü semt pazarları kurulurken Gırnavaz Mahallesi ile birlikte semt pazarları sayısı dörde çıktı.

 

TOKİ konutlarının açılmasından sonra bölgeye bir semt pazarı daha kurulması bekleniyor.