GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2019 11:45

Görevlendirme sonrası Vali Yaman’dan açıklama

Görevlendirme sonrası Vali Yaman’dan açıklama
İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden uzaklaştırılması sonrası Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine Vali Mustafa Yaman görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden uzaklaştırılması sonrası Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine Vali Mustafa Yaman görevlendirildi.

Sabah saatlerinde Mardin Büyükşehir Belediyesine gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, görevlendirme sonrası yazılı bir açıklama yayımladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere 01/09/2016 tarihinde yürürlüğe giren 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 38 ve 40. Maddelerinde yapılan düzenlemelerde terör ve terör örgütlerine yardım suçları kapsamında haklarında yürütülen soruşturma veya kovuşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanları yerine İçişleri Bakanı veya Vali tarafından görevlendirme yapılacağı hüküm altına alınmıştır.
Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet TÜRK Anayasa’nın 127.  ve 5393 sayılı Belediye kanunun 47. Maddeleri gereğince 19.08.2019 tarihli Bakanlık oluru ile görevden uzaklaştırılmıştır.
Görevlendirme süreci ile birlikte, Mardin Büyükşehir Belediyesi hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükselterek, insan odaklı, katılımcı, yenilikçi bir yönetim anlayışıyla adaletli, verimli ve etkin şekilde hizmet sunmak amacıyla büyük bir özveri ile çalışacaktır.
‘’Sizin İçin Çalışıyoruz’’ diyerek çıktığımız bu yolda hedefimiz; kaynakları planlı, programlı, etkili ve verimli kullanarak, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak, medeniyetler şehri olan Mardin’i geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlamaktır.
 “Bir Şehirden Daha Fazlası’’ diye ifade ettiğimiz bu kadim şehirde Mardinli hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve konforlu bir hayat sürmeleri için gayret edilecektir.
Bu çerçevede beklentileri boşa çıkarmamak için kurumsal yapımız yenileyip güçlendirerek vatandaşlarımıza layık olmaya çalışılacaktır.  
Belediyemizin tüm kaynakları milletimizin hizmetine sunulacaktır. Vatandaşların vergileriyle oluşturulan bu kaynakların bölücü terör örgütüne ya da yandaşlarına aktarılmasının önüne geçilecek ve olması gerektiği gibi vatandaşa hizmet olarak geri dönecektir. 
Önümüzdeki dönemde bir taraftan kentsel alt yapı, çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık, ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar, kültür ve sanat, turizm gibi belediye hizmetleri sunulurken, diğer taraftan başta kadınlar olmak üzere gençlerimize yönelik faaliyet ve yatırımlarımız öncelikli olacaktır. Özellikle genç istihdamının desteklenmesine yönelik altyapıyı hazırlamak, mesleki eğitim kurslarının sayısının arttırmak, spor, sanat, kültür - turizm alanında belediye hizmetlerini geliştirmek ve çevreye duyarlı belediyecilik ön planda tutulacaktır.
Bütün belediye çalışanlarının hakları korunacaktır. Ancak terör örgütleri ile iltisağı olanlar hakkında gerekli işlemler hemen başlatılacaktır. “Sizin İçin Çalışıyoruz” sloganı ile Tüm vatandaşlarımızın huzur ve ferahı için çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."