GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2017 09:28

Gündoğdu, MESOB'un yönetimine seçildi

Gündoğdu, MESOB'un yönetimine seçildi
Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yeni dönem başkanlığına İsa Tunç seçildi. Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Hüseyin Gündoğdu da yönetim kuruluna girdi.
Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yeni dönem başkanlığına İsa Tunç seçildi. Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Hüseyin Gündoğdu da yönetim kuruluna girdi.
Mardin’de özel bir otelde yapılan olağanüstü kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. 
Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Heşar Haşimoğlu'nun başkanlığında divan kurulunun oluşturulmasıyla birlikte birliğin geçmiş dönem faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve önümüzdeki dönem için planlanan çalışma raporları Kızıltepe Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav tarafından okunarak delegelerin oylarına sunuldu.
Divan Başkanı Heşar Haşimoğlu'nun olağanüstü kongrede listelerin müracaatı için verilen sürede Kızıltepe Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı olan İsa Tunç'un yeni dönem birlik başkanlığına teklif edilmesi için divana ulaşan başka bir listenin olmaması üzerine kongreye tek listeyle gidildi. 
Yapılan kongrede 159 delegeden oy kullanan 88 delegenin tamamının oyunu alan İsa Tunç, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yeni dönem başkanlığına seçilmiş oldu. Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Hüseyin Gündoğdu da MESOB Asil yönetim kuruluna seçildi.<

"HERKESİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ"
Yeni dönem de yönetim kurulu ve tüm başkanlarla birlikte büyük bir uyum içerisinde gece gündüz demeden mesleki bileşenlerin hizmetinde olacaklarını kaydeden Başkan Tunç, Esnafın ülke ölçeğinde rekabet edebilme imkânının artırabilmesi için kamu yararına hizmet üreten mesleki kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü kaydederek şöyle konuştu:
"Bugün delegelerimizin yeni yönetimimize gösterdikleri büyük teveccühle hayırlı hizmetler üretme dileğiyle yeni bir yola koyulduk. Çıktığımız bu yol, inşallah bütün meslek mensuplarına ve temsilcileri konumundaki kuruluşlarımız açısından hayırlı hizmetlerin başlangıcı niteliğindedir. Yeni dönemde herkesle ama özellikle de temsilciliklerini üstlendiğimiz esnaflarımızla samimi duygularla yakın bir çalışma imkanı içerisinde olacağız. Görev süremiz boyunca gerek odalarımızın ve üyelerimizin sorunları, gerekse de ilgi alanımıza giren bu kentin sorunlarının çözümü noktasında, bu şehri yönetenler ve diğer sivil toplum örgütleriyle uyumlu, istişareli ve azami bir gayretle irtibat içerisinde olmanın sözünü veriyorum. Dünya'nın 3. SİT Şehri olmaya aday olan, inanç turizminde yıldızı her geçen gün parlayan kadim medeniyetimizin beşiği olan Mardin'in özellikle de turizm sektörünün önemli bir bileşeni olması açısından esnafımızın mesleki yeterliliği ve gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Esnaflarımızın içinde bulunduğu sıkıntıları dinlemek, çözüm yolunda atılacak adımlarda yanlarında olmak, yaşanan sorunların aşılması hususunda yapılması gerekenleri bütün arkadaşlarımızla birlikte uyumlu bir çalışmanın içerisinde olarak çözebileceğimizin inancı içerisindeyim. Bugün üstlendiğimiz bu görevi, sadece bugün salonda bulunan arkadaşlarımızın temsilcisi olmakla değil, burada olmayanların da temsilcisi olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan, her esnafımızın kesin ve her odanın temsilcisi olduğumuzu göstererek bize güvenen dostlarımızın teveccühlerine borçlu kalmayacağımızın sözünü bir kez daha veriyor, Allah bizleri, bize güvenen dostlarımıza mahcup etmesin diyorum" şeklinde konuştu. 
Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: 
İsa Tunç, İbrahim Pordoğan, Atman Elitaş, Hüseyin Gündoğdu ile Gültekin Coyrat. / MARDİNLİFE / NUSAYBİNİM.COM