MARDİN Haber Girişi : 07 Ocak 2019 19:33

Haklarında 21 kez dava açılan gazetecilere meslektaşlarından destek ziyareti

Haklarında 21 kez dava açılan gazetecilere meslektaşlarından destek ziyareti
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile ilgili yapılan haberlerden dolayı haklarında 21. kez dava açılan Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ile Gazetenin yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü'ye meslektaşlarından des
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile ilgili yapılan haberlerden dolayı haklarında 21. kez dava açılan Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ile Gazetenin yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü'ye meslektaşlarından destek ziyareti.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Türkiye'deki üniversiteler sıralamasındaki yeri ve başarısızlığının yanı sıra söz konusu üniversitedeki bazı uygulama ve yöntemleri konu alan her habere dava açarak kamuoyunun haber alma hakkını farklı yöntemlerle engellemeye çalışan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya tepki gazetecilerden geldi.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci - Yazar Cemil Aydoğan ile beraberindeki gazeteciler, Yaptıkları haberlerden dolayı haklarında açılan 21 müşterek davadan dolayı ifade veren Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş İle Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü'ye destek ziyaretinde bulundu.

Mardin kamuoyunu gelişmelerden doğru ve tarafsız bir şekilde haberdar eden Mardin Life Gazetesi'nin şehrin önemli bir yayın organı olduğunu kaydeden Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci - Yazar Cemil Aydoğan, haklarında 21 ayrı haberden dolayı 21 kez müşterek dava açılan meslektaşlarının Mardin'e kendi alanlarında yaptıkları başarılı çalışmalarla kanıtlamış insanlar olduklarını, bu başarılı çalışmaların haklarında açılan davalarla gölgelenemeyeceğini söyledi.

AYDOĞAN, MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ!

Meslektaşlarının haklarında açılan davalardan sosyal medya üzerindeki paylaşımla haberdar olduklarını kaydeden Başkan Aydoğan, "Meslektaşlarımızın Mardin için ne denli başarılı çalışmalarda bulunduğunu, Mardin'e kimin katkısının bulunup, bulunmadığını Mardin kamuoyu çok iyi takip ediyor. Ben aynı zamanda bir insan hakları savunucusuyum. Nezir Güneş ve Kadir Üründü'nün karşı karşıya kaldıkları davalar aslında işlerini ne denli ciddiye aldıklarının da bir işaretidir. Arkadaşlarımız, haklarında açılan bunca davaya rağmen bir gün olsun gazetecilik duruşlarından ödün vermemiş ve bir kardeş kurum olarak bizleri dahi haberdar etmemişlerdir. Bu bile onların düzgün karakterini ve onurlu duruşlarını ortaya koyuyor. Sosyal medya paylaşımı üzerinde öğrendiğimiz dava süreçleriyle ilgili bilgi almak ve meslektaşlarımıza olan desteğimizi bildirmek üzere yanlarındayız. Gerçek gazeteciler için yaptıkları haberlerden dolayı dava açılması, gazetecilerin mahkemelik olması mesleğin bir parçası olmakla birlikte O gazetecinin mesleki kalitenin neresinde olduğunun görülmesi açısından önemlidir. Bugünkü bu ziyaretimiz meslektaşlarımız Nezir Güneş ile Kadir Üründü'ye yanlarında olduğumuzu ve bundan sonra da yanlarında olacağımızı bildirmek üzere gerçekleştirdiğimiz bir ziyarettir." diye konuştu.

"21 DAVA DA TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI"

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatan Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Mardin Life Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ve beraberindeki meslektaşlarına teşekkür etti.

Hakkında açılan 21 davanın da takipsizlikle sonuçlandığının altını çizen Üründü, "Bizler gazeteciyiz. Gazete olarak bizim bir sloganımız var; "Biz, tarafız, Mardin'den yana" diyoruz!. Bizim tarafımız belli. Bizler Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kuruluş aşamasındaki hedeflerinin çok uzağında kaldığını görüyoruz. Artuklu Üniversitesi'nin Mardin'in lokomotifi olan bir eğitim kurumu olmasını istiyoruz. Bu konuda işin kolayını seçip, üç maymunu oynayabilirdik. Öyle yapmadık ve hakkımızda açılan her dava için paşa paşa gidip ifadelerimiz verdik. Hiç bir zaman yaptığımız haberlerden dolayı pişmanlık duymadık, onun için de geri adım atmadık, atmayacağız da. Bundan sonra da Mardin için doğru bildiğimiz adımları atmaya, inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu vesileyle mesleki dayanışma noktasında yaptığınız ziyareti anlamlı buluyor ve bundan dolayı da teşekkür ediyorum."