POLİTİKA Haber Girişi : 28 Şubat 2020 15:15

HDP Nusaybin'de 8 Mart Kadınlar Günü startını verdi

HDP Nusaybin'de 8 Mart Kadınlar Günü startını verdi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin'de düzenleyeceği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startını Nusaybin'de yaptığı basın açıklamasıyla verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin'de düzenleyeceği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startını Nusaybin'de yaptığı basın açıklamasıyla verdi.

 

Aralarından HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDP Mardin İl eş başkanı Perihan Ağaoğlu, İlçe Eş Başkanı Hevidar Dinç ve Nusaybin Belediye Başkanı iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Av. Semire Nergiz ile partili kadınlar katıldı.

 

HDP Mardin Kadın Meclisi adına açıklama yapan HDP Mardin eş başkanı Perihan Ağaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün dünyada ve kendileri için önemine değindi. 

 

Daha sonra açıklama yapan HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, İdlip'te 33 askerin şehit olması ve İmralı cezaevinde çıkan yangın nedeniyle yüreklerini acıtan iki olayın meydana geldiği belirterek Nusaybin'deki startı sadece basın açıklamasıyla yaptıklarını söyledi.

 

Dündar şöyle konuştu:
"Bugün 8 Mart sevincimizi, startımızı Nusaybin'de vermeyi kararlaştırmıştık. Ancak dünden beri yüreğimizi acıtan iki olay meydana geldi. Birincisi İmralı Cezaevinde çıkan yangın ikincisi ise İdlip'te 33 askerin yaşamını yitirmesidir. Bunun için biz programımızı basın açıklamasına çevirdik. Ancak bu olayın sebebi bu iktidar ve tezkereye onay veren partilerdir. Suriye ve Libya tezkerelerine sadece HDP olarak bizim partimizi hayır oyu kullandı. Biz tezkerenin çözüm olmayacağını söyledik. O tezkereye evet diyenler bunun sebebidir. Biz buna alet olmayacağız. Elimizden geldiği kadar karşısında duracağız. Biz Hükümetten acil olarak hem İmralı cezaevinde çıkan yangın hem de İdlip'te yaşananlarla ilgili açık oturum talep ettik. Çözü barıştadır" dedi.

 

8 Mart etkinliklerine bugün basın açıklamasıyla sona erdireceklerini kaydeden HDP Milletvekili Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için belirledikleri takvimin olduğu gibi süreceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.