HDP Nusaybin’de Seçim Bürosu açtı

Açıklama

31 Mart Pazar Günü yapılacak Mahalli Seçimler için HDP Nusaybin’de Seçim Bürosu açtı.

Midyat Yolu Caddesi Demir Yolu yanında kurulan Seçim Bürosu açılışı öncesi HDP Konvoyu şehir turu attı. Daha sonra Seçim Bürosu önüne gelen Belediye Eş Başkan Adayları partililere hitap etti.

31 Mart’ın demokrasi zaferi ve demokrasi bayramı günü olacağını kaydeden HDP Nusaybin Belediyesi Eş Başkan Adayı Av. Semire Nergiz, Nusaybinlilerin gösterdiği coşkunun kendilerine güç verdiğini belirtti.

Nergiz konuşmasında: “Çocukların beklentileri, gençlerin coşkusu, yaşlıların bilgisi, kadınların emeği ile hepinizi selamlıyorum.  Biz diyoruz ki biz sizlere güçlüyüz, Siz bizlerle güçlüsünüz, biz birlikte daha güçlüyüz. Demokrasiyle, barışla, birliktelikle, coşkuyla bu seçimi geçireceğiz. Bizden alınan hakları 31 Mart'a tekrar kazanacağız, geri alacağız. Bütün renkleriyle bütün coşkusuyla bu şehrin yönetimine adayız” ifadelerini kullandı.

Nergiz’den sonra HDP belediye Eş Başkan Adayı Ferhat Kut konuştu. Nusaybin’in her zaman olduğu gibi bugün de daha şimdiden sandığa mühürlü bastığını kaydeden Kut: “Açtığımız seçim bürosundaki coşkuyla kazanacağımızın işareti gösterilmiştir. Nusaybin halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu seçimin geçmiş seçimlere benzemediğini ifade eden Kut: “Bu seçim halkın iradesini tekrar halka teslim etme seçimidir. Nusaybin halkı ve bütün ezilmiş haklar için bu bir tarihtir. 31 Mart'ta tarih yazılacaktır” şeklinde konuştu.

Seçim Bürosu açılışında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ise, çok önemli bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

Büyük acılar çekildiğini ve büyük bedeller ödendiğini aktaran Türk şöyle konuştu:

“Kürt halkı çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu halk büyük bedeller verdi, büyük acılar çekildi. Biz halkımıza güveniyoruz, mücadelemize güveniyoruz. Demokrasi, Barış ve özgürlüğümüze ulaşacağız. Bugün bu seçimde de çok kirli oyunlar oynanıyor. Kürt halkını sessiz bırakmak istiyorlar. Biz biliyoruz ki halkımız onlara en güzel cevabı sandıkta verecektir. Halkın iradesine ipotek koydular, Kayyumları atadılar, bütün dünya bilsin ki biz kayyumlara hayır diyoruz. Temiz ve doğru bir siyasetle onlara en iyi şekilde cevabı vermeliyiz. 31 Mart bizim günümüz olacak bu seçim bizim seçimimizdir.”

Konuşmalardan sonra Seçim bürosu açılışı yapıldı.