POLİTİKA Haber Girişi : 19 Mart 2018 14:58

HDP ve DBP'nin Nusaybin'de yapacağı Nevroza izin verildi

HDP ve DBP'nin Nusaybin'de yapacağı Nevroza izin verildi
HDP ve DBP tarafından Nusaybin'de yapılması planlanan Nevroz Programı için yapılan üçüncü başvuru sonrası izin verildi.
HDP ve DBP tarafından Nusaybin'de yapılması planlanan Nevroz Programı için yapılan üçüncü başvuru sonrası izin verildi.
Yapılan ilk iki başvuruları ret edilen HDP ve DBP, üçüncü başvuruyu Mardin Valiliğine yaptı. Mardin Valiliği tarafından değerlendirilen başvuru sonrası 21 Mart Günü 09.00 ile 16.00 saatleri arasından Nusaybin'de Cegerxwin Parkında Nevroza izin verildi.
HDP ve DBP İlçe binasında basın açıklaması yapan HDP PM üyesi Nazım Kök, partileri tarafından kutlama yapılacak yerlerden birisinin de Nusaybin olduğunu belirtti. Kutlama için yaptıkları ilk başvuruların red edildiğini hatırlatan Kök: "Daha sonra hem valilik hem de kaymakamlık nezdinde başvurularımız oldu. Şuanda tüm izinlerimiz tamamlandı ve Newrozumuzu kutlayacağız. Nusaybin'de şuana kadar nasıl coşkulu ve kültürümüze uygun Newroz kutlanmışsa yine o şekilde kutlayacağız. Kutlamamıza tüm halkımız davetlidir." dedi.
Kök'ten sonra konuşan HDP İlçe eş başkanı Ferhat Kut da, Nevroz Programının 8 Mart Mahallesinde bulunan Cegerxwin Parkı yanında yapılacağını kaydetti.
Kut: "Milletvekillerimiz, Parti Meclisi ve sanatçılarımız kutlamamıza katılacaklardır. Tüm halkımızı kendi renkleriyle kültürleriyle farklılıklarıyla Newroz kutlamamıza davet ediyoruz. Her zaman kutlama yaptığımız Newroz alanı, belediyenin yapacağı program nedeniyle bize verilmedi. Barış özlemiyle, halkların kardeşlik özlemiyle Cegerxwin Parkında yapılacak Newroz kutlamamıza tüm halkımız davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Nevroz etkinliği için HDP ve DBP'den oluşan tertip komitesinin davet için Salı Güni esnafı ziyaret edeceği belirtildi.