ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Ekim 2016 08:14

İmha sırasında başka evdeki ikinci bomba patladı

İmha sırasında başka evdeki ikinci bomba patladı
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği Kışla Mahallesinde arama - tarama sırasında sokakta bulunan patlayıcıyı imha edilirken yakındaki başka bir evde tuzaklanan ikinci bomba kendiliğinden patladı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği Kışla Mahallesinde arama - tarama sırasında sokakta bulunan patlayıcıyı imha edilirken yakındaki başka bir evde tuzaklanan ikinci bomba kendiliğinden patladı. Patlama sonrası yangın çıktı.
14 Mart tarihinden beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalleden biri olan Kışla Mahallesinde polis ekiplerinin yaptığı aramalarda, Işık Önder Caddesi üzerindeki bir evin kenarında tuzaklanmış el yapımı bir patlayıcı ve düzeneği buldu. Bomba imha uzmanlarının yaptığı çalışma sonrası bomba kontrollü olarak patlatılarak imha edildi. Patlama sırasında meydana gelen şiddetli sarsıntı nedeniyle yakındaki başka bir evde tuzaklanan patlayıcı da kendiliğinden infilak etti. Patlama sonrası evde çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı.
Her iki patlama nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, yasağın devam ettiği, Kışla, Zeynel Abidin, Yenişehir, Dicle, Abdülkadir Paşa ve Fırat olmak üzere toplam 6 mahallede, Tuzaklanan patlayıcı arama çalışmalarına devam ediyor.