ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Mart 2020 14:43

Jandarma, küçükbaş hayvan hırsızını yakaladı

Jandarma, küçükbaş hayvan hırsızını yakaladı
Mardin İl Jandarma Komutanlığı, Midyat'ta çalındıktan sonra Nusaybin'e getirilen ve Cizre'de satılan küçük baş hayvanların bulunduğunu, çalanın ise adli mercilere sevk edildiğini duyurdu.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı, Midyat'ta çalındıktan sonra Nusaybin'e getirilen ve Cizre'de satılan küçükbaş hayvanların bulunduğunu, çalanın ise adli mercilere sevk edildiğini duyurdu.

 

Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
"25. 02. 2020 günü Midyat ilçesi Sivrice Jandarma Karakol Komutanlığına müracaat eden, İ.T İsimli şahsın Midyat ilçesi Taşlıburç Mahallesi Kasyan Mağaralarında yaklaşık 132 adet küçükbaş hayvanının çalındığını bildirmesi üzerine, yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; 

 

Mağdur İ.T. isimli şahsa ait olan 132 adet küçükbaş hayvanın Nusaybin ilçesi Tepe Üstü Mahallesinde B.Y. isimli şahıs tarafından çalındığı ve çalınan hayvanların Şırnak ili Cizre ilçesi ile Mardin ili Nusaybin ilçesinde hayvan alıp satan A.P. isimli şahsa 105.000 TL karşılığında satıldığı tespit edilmiş, bu hayvanlardan 59 adedinin A.P. isimli şahıs tarafından kesilerek et olarak perakende satıldığı, kalan 73 adet küçükbaş hayvanın ise yine A.P. isimli şahsın ağılında olduğu tespit edilmiştir.

 

Mağdur İ.T. tarafından A.P. isimli şahsın ağılında teşhis edilen küçükbaş hayvanlar kendisine teslim edilmiş, Şüpheli B.Y. isimli şahıs 28.02.2020 günü Nusaybin İlçesinde yakalanarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

 

Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Demokrasi öyle bir şey ki dadından yinmez23 Mart 2020 13:36

    Demek ki hırsızlık suç değil. 132 hayvanı çalmış ve serbest kalmış.