GÜNDEM Haber Girişi : 29 Aralık 2011 07:01

Jetler, Irak sınırını vurdu: en az 30 ölü

Jetler, Irak sınırını vurdu: en az 30 ölü
Şırnak Uludere'de, kaçakçılık yapan şahıslara F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı öne sürüldü.
Ajanslar - Nusaybinim.com
Şırnak Uludere'de, kaçakçılık yapan şahıslara F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı öne sürüldü.
   
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde, kaçakçılık yapan şahıslara karakoldan ve F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı, olayda en az 30 kişinin öldüğü öne sürüldü.
 
İddialara göre, Kuzey Irak sınırında PKK üyesi oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı.

Olayda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye'ye kaçak mazot getirdikleri belirtiliyor.

Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen 3 cenaze, buradan da Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.

19 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Cenazesine ulaşılan 19 kişinin isimleri belli oldu. Buna göre yaşamını yitiren köylülerin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü