MARDİN Haber Girişi : 27 Şubat 2019 11:26

Kavga eden komşularını ayırmaya çalışırken canından oldu

Kavga eden komşularını ayırmaya çalışırken canından oldu
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen kişi hayatını kaybederken, kavgaya karışan bir kişi de yaralandı.

KIZILTEPE - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen kişi hayatını kaybederken, kavgaya karışan bir kişi de yaralandı.

Kızıltepe'de akraba olan iki aile arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışan Lokman Aydoğan, çıkan kurşunun hedefi oldu. Ağır yaralanan Aydoğan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken kavgaya karışan bir kişi de yaralandı.

Olay, saat 17.30 sıralarında ilçeye bağlı Çakır Mahallesinde (Gırbellê köyü) akraba olan iki aile arasında meydana geldi.

İddiaya göre, İ.Y. ile A.Y. arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga çıktı. Komşularının kavga ettiğini gören Lokman Aydoğan, kavgayı ayırmaya çalışırken silahlar sıkıldı. Bir kurşun Aydoğan’a isabet ederken, bir kurşun ise İ.Y.'ye isabet etti. Ağır yaralanan Aydoğan, akrabaları tarafından Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen evli ve 10 çocuk babası olan Aydoğan, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İ.Y. ise ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın yaşandığı köyde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Olayı duyan Aydoğan'ın akrabaları hastaneye akın etti.