MARDİN Haber Girişi : 27 Ağustos 2017 08:30

Mardin’de 2'nci OSB'de alt yapı çalışmaları başladı

Mardin’de 2'nci OSB'de alt yapı çalışmaları başladı
Mardin'de yapılması planlanan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapı çalışmaları başlatıldı.
Mardin'de yapılması planlanan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapı çalışmaları başlatıldı.

Mardin’de geçtiğimiz aylarda alt yapı ihalesi yapılan 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar başladı.

Bittiğinde bin 40 dönüm alanda hizmet verecek yeni organize sanayi bölgesinde 72 fabrika yer alabilecek. Yaklaşık 10 bin kişinin istihdamına imkân tanıması öngörülen yeni organize sanayide, açılması planlanan OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi nitelikli personelin yetişmesine imkân tanıyacak. Bölgede sosyal tesisler de olacak.

-Sanayi ve ekonomi gelişecek

2’nci Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, “Amacımız ilimizde sanayinin ve ekonominin gelişmesidir.” dedi.

Yeni organize sanayinin kente her yönüyle katkı sağlayacağını vurgulayan Yaman, “Mardin’de son dönemlerde güzel gelişmeler yaşanıyor. Kentimizi ekonomik göstergeleri her yönüyle iyi bir şekilde seyrediyor. Bir yandan turizmde yaşanan canlılığın kent ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra diğer yandan da sanayimizi ve ekonomimizi şaha kaldıracak 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde işler yolunda gidiyor.” diye konuştu.

-İstihdama katkı sağlayacak

Yaman, “Yeni sanayimizin alt yapı çalışmalarına başladık. Bölgemizde çalışmalar bittiğinde 72 sanayi kuruluşu hizmet verebilecek. Bunun karşılığında ise 10 bin vatandaşımıza istihdam sağlamış olacağız. Öte yandan nitelikli iş gücünü ise bölgede açılacak teknik lise ile sağlamış olacağız. İlimizin istihdam ve ekonomik anlamda da geleceğe güvenle bakması için çalışmalarımız sürecek.” ifadesini kullandı.