MARDİN Haber Girişi : 17 Mart 2020 14:43

Mardin'de otelin karantinaya alınmasına yalanlama

Mardin'de otelin karantinaya alınmasına yalanlama
Mardin turizmine darbe vurma amacıyla kasıtlı olarak yapılan bir otelin karantinaya alındığı haberi yalanlandı.

Mardin turizmine darbe vurma amacıyla kasıtlı olarak yapılan bir otelin karantinaya alındığı haberi yalanlandı.


Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Mardin Hilton Garden Inn Otel’in dünden bu yana koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantina altında tutulduğu yönünde basında yayınlanan haberi yalanlayan Mardin Otel Yönetimi açıklama yaptı.

 

Haberin "gerçek dışı" olduğu yönünde açıklamada bulunan ve haberi yapan kurum ve muhabir hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dikkat çeken Otel Yönetimi şu ifadelere yer verdi: "Hilton Garden Inn Mardin otelimiz ile ilgili yapılan ve sosyal medyada dolaşan gerçek dışı haberlere ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur. Otelimizde herhangi bir karantina ve haber içeriğinde belirtilen durumlar yaşanmamıştır. Şu anda otelimiz tüm normal faaliyetlerine devam etmektedir. Aslı ve dayanağı olmayan bu tür haberlerin, basın meslek ilkelerine ters düştüğü inancını taşıyor, otelimize karşı yürütülen bir karalama haberi olarak değerlendiriyoruz. Haber editörlerini otelimiz ile irtibata geçip otel yöneticileriyle görüşerek haberin düzeltilmesi konusunda hassasiyetle uyarır, ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu kriz durumunun milletimizi aldatmaya yönelik yapılan bu yanlış haberlerle daha vahim bir hale getirmemeleri hususunda daha dikkatli olunması gerektiğini hatırlatırız." 

 

Bu arada Mardin Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Azad Özgür Güngör de haberi sert bir şekilde yalanlayarak haberin Mardin’i ve geleceğini hedef aldığını işaret etti.

 

Bu tür halan yanlış haberlerin maksatının halkın arasında panik yaratmak olduğunu dikkat çeken Güngör haber hakkında kendilerinin de dernek olarak yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.