GÜNDEM Haber Girişi : 28 Temmuz 2015 09:53

Mardin Gazetecilerinin tasarım eğitimi sona erdi

Mardin Gazetecilerinin tasarım eğitimi sona erdi
Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü, Mardin'de yayın yapan yerel gazeteleri içerini zenginleştirmek ve görsel anlamında kalite kazandırmak amacıyla düzenlediği tasarım ile mizanpaj eğitim semineri sona erdi.
Nusaybinim.com haber servisi
Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü, Mardin'de yayın yapan yerel gazeteleri içerini zenginleştirmek ve görsel anlamında kalite kazandırmak amacıyla düzenlediği tasarım ile mizanpaj eğitim semineri sona erdi.
Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle Hilton Otelinde düzenlenen eğitime kentte görev yapan yerel gazetelerin Sayfa Editörleri ile Yazı işleri müdürlerine; Kocaeli ve İstanbul Aydın üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci ile Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmet Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu tarafından hazırlanan slayt sunumu destekli atölye eğitimleri iki gün sürdü.

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mehmet Çalik ile il genelinde yayın hizmeti sunan 13 yerel gazetenin sayfa tasarım editörleri ve yazı işleri personelinin katılım gösterdiği toplantıda; görsel ve içerik açıdan daha başarılı gazetenin nasıl hazırlanabileceğinin bilgi ve teknikleri anlatıldı.

Seminerde sunum yapan Öğretim görevlisi de olan Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci, yerel gazetelerin çıktığı şehirlerin insanları için çok önemli bir yayın organı olduğuna işaret ederek, Bu anlamda gazetelere duyulan ilginin sorumluluğuyla gazete çalışanlarının her zaman çok daha iyi bir gazeteyi okuyucusuna ulaştırmanın gayreti içerisinde olup, daima kendini yenileyecek çalışmaların içerisinde olması gerektiğini anlattı.

Gazete okurları için görselliğin ve tasarımın önemli bir nokta olduğunun altını çizen Ketenci, "Bir gazete okurunun en fazla dikkat ettiği şey gazetenin tasarımdır. Fotoğrafların doğru ebatta ve yerinde kullanılması, resim ve çizgilerle desteklenen görsellerin de içinde olduğu iyi bir tasarım okurların gözünü yormayacağı gibi, gazete açısından da albeni oluşturacak ve vazgeçilmez olacaktır. Ben eğitime katılan gazetecilerin alt yapı bilgilerinin iyi, olduğunu ve yaptığımız atölye çalışmalarında başarılı olduklarını gördüm. Herkes eksikliklerini görmüş oldu. Verdiğimiz eğitimin Mardin'deki gazetelerimizin kalite çıtasını yükselteceğine inanıyorum"dedi.
 Dünya'dan ve Türkiye'den yerel ve ulusal gazetelerden örnekleri içeren sunumlar yapan Basın İlan Kurumu Kontrol Kurulu Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu, bugüne kadar 40'a aşkın ilde yerel gazetelerin gerek görsellik gerekse de içerik anlamından geliştirilmesi için çalıştıklarını, bu anlamda Mardin'de de olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

GÜNBEGİ: HEDEF ÇITAMIZ YÜKSEK

BİK olarak Mardin'de şubeleştikten gerek gazete sahiplerinin gerekse de gazete okuyucularının her anlamda daha iyi bir gazeteye erişebilmesi için çalıştıklarını hatırlatan BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, "Büyükşehir statüsü kazanan Mardin'de bir çok alanda yaşanan değişiklikler gibi yerel basında da artık her anlamda kaliteyi gözlemliyor ve bu kalitenin yakalanması noktasında da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurum olarak Mardin'de faaliyet vermemizin üzerinden henüz çok fazla zaman geçmemiş olmasına karşın, şimdiden gazetelerimizde oransal olarak % 70'lik olumlu bir değişimin olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz bunu daha da yüksek oranlara taşımaktır. İşte bunu kurum olarak sadece bizler değil, bu alanda bugüne kadar olumlu yapılacak her iş işin sadece elini değil, kolunu da taşın altına koymaktan çekinmeyen gazeteci arkadaşlarımızla gerçekleştireceğimize inanıyorum.  İl genelinde yayımlanan 13 yerel gazetemizin daha iyi bir tasarım, görsellik ve içerikle okuyucularımıza ulaşabilmesi için kendi alanlarında çok başarılı uzmanlar olarak bildiğimiz, Kocaeli ve İstanbul Aydın üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci ile Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmet Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu'nu şehrimize davet ettik. Misafirlerimizin tecrübelerini gazetecilerle paylaşabilmeleri noktasında kurumumuzun gerçekleştirdiği etkinliğe desteklerini esirgemeyen Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti başkanları ve yönetim kurulu üyelerine işbirliklerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyor, toplantılarımıza katılım gösteren bütün meslektaşlarımıza da ayrıca teşekür ediyorum" diye konuştu.

ÜRÜNDÜ: GAZETELERİMİZİ NİTELİK OLARAK GELİŞTİRMELİYİZ

Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi Mardin'de de yayımlanan gazetelerin arz, talep ve imkanlar çerçevesinde maddi, teknik ve fiziki koşullar açısından yetersiz olabileceğini kaydeden Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, "Mardin Büyükşehir statüsüne kavuştuğundan beridir çeşitli nedenlerden dolayı gazetelerin imkanlarında önemli bir küçülme olduğunu görüyoruz. Her ne kadar yayıncılık yapıyor isek de bir tarafımızın da ticaret olduğunu unutmamız gerekiyor. Nihayetinde her krizin bir fırsat olduğunu düşünecek olursak, gazetelerimizi nitelik ve nicelik olarak geliştirmenin yollarını irdelemeliyiz. İşte bu noktada BİK Müdürlüğümüzün davetiyle Mardin'e gelip, teknik tecrübelerini bizlerle paylaşan Sayın Ketenci ve Sayın Elikoğlu'na üyelerimiz olan bütün meslektaşlarımız adına bir kere daha teşekkür ediyor, Eğitim seminerin düzenlenmesinde önayak olan Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Sayın Adnan Günbegi'ne de ayrıca teşekkür ediyorum."
Etiketler : Mardin Gazeteci Seminer