MARDİN Haber Girişi : 01 Şubat 2019 18:03

Mardin’in tarihi meydanı yenileniyor

Mardin’in tarihi meydanı yenileniyor

Mardin’in en işlek caddesinde bulunan tarihi Cumhuriyet Meydanı’nda restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Mardin’in en işlek noktalarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışmaları başlatıldı. Proje kapsamında tarihi dokuya uymayan yapıların yıkımı sona erdi. Kısa sürede bitirilmesi düşünülen projeyle meydanda görsel anlamda da önemli değişiklikler olacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Amacımız Tarihi Mardin’in daha güzelleşmesi ve cazibesini arttırmasıdır" dedi.

Yaman, "İlimizde her yönüyle çalışmalarımız devam etmektedir. Biz şehrimizin artan cazibesini daha da arttırmak için de çalışmalar yapmaktayız. Şehrimiz geçtiğimiz yıl 3 milyonun üzerinde bir rakamla yerli ve yabancı turisti ağırlamıştı. Biz bu cazibeyi arttırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza atıyorduk. Yaptığımız sokak sağlıklaştırmaları ile göz alıcı sokaklar, meydanlar ve çarşılar ortaya çıkardık. Şimdi ise bölgenin kalbinin attığı noktalardan birisi olan Cumhuriyet Meydanı’nda değişimi başlattık" diye konuştu.

Projenin bölgeye sağlayacağı değişimi de anlatan Yaman şunları söyledi: "Projemizi DİKA ile birlikte sürdürmekteyiz. Cumhuriyet Meydanı Tasarım Projemiz ile bölgemizin değişiminin daha da anlamlı olacağını biliyoruz. Proje nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve tarihe dokuya uymayan binaların yıkımlarını sağladık. Yakın zamanda bitirmeyi düşündüğümüz çalışma ile göz alıcı bir noktayı daha hayata kazandırmış olacağız. Projemizde otopark çalışmaları da mevcut olacak. Şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."