MARDİN Haber Girişi : 15 Kasım 2017 12:42

Mardin Basınından Ortak Karar

Mardin Basınından Ortak Karar
Mardin'de il ve ilçelerde resmi ilan ve reklam alan gazete yetkilileri, Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi'nin ev sahipliğinde bir araya gelerek ortak bir karar aldı.
Mardin'de il ve ilçelerde resmi ilan ve reklam alan gazete yetkilileri, Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi´nin ev sahipliğinde bir araya gelerek ortak bir karar aldı.
Mardin Basınının oy birliği ile aldığı ortak karara göre gazetelerin alacağı ilan, reklam ve duyuru yayınlanmasında Basın İlan Kurumu yetkili merci kılındı. 
Gazetelerin yaşadığı sıkıntılar ve sorunların dile getirilmesi ile başlayan toplantı, sunulan çözüm önerileri ile devam etti.
Mardin basınının geçirdiği zor süreç hakkında görüş alışverişinde bulunan gazeteciler, Resmi ve tüzel kurumların yerel gazetelerde yayınlaması gerektiği birçok ilanı gazete yerine ilan tahtalarında yayınladığını ve bunun mevzuatlara aykırı olduğunu söylediler.
İstişarede bulunan gazete yetkilileri resmi kurum temsilci ve yöneticilerinden billboardlara çıktığı reklam, ilan ve duyurularını gazetelerde de yayınlamalarını istedi.
Toplantı sonrasında alınan ortak karar gazete yetkilileri tarafından imza altına alındı.