GÜNDEM Haber Girişi : 04 Kasım 2018 09:04

Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği açıldı

Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği açıldı
Mersin'de yaşayan Mardinli İş İnsanları, Mardinli Genç Girişimci İş İnsanları Platformu (MAGİP) dernekleşerek Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD) açtı.
Mersin'de yaşayan Mardinli İş İnsanları, Mardinli Genç Girişimci İş İnsanları Platformu (MAGİP) dernekleşerek Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD) açtı.
MAGİİD hizmet binası açılış törenine Mersin'de yaşayan Mardinlilerin yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Dernek binasının açılış töreninde konuşma yapan MAGİİD Başkanı Avukat Bilal Orak, dernekleşme sürecini anlatarak 2 yıldır Platform olarak bir araya geldiklerini, Platformu Derneğe dönüştürdüklerini kaydetti.
Orak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizler MAGİİD olarak bireysel olsun, kolektif anlamda olsun özelde bulunduğumuz güzel şehrimiz Mersin'e genelde ülkemize ekonomik olarak katkı yapmaya devam edeceğiz. Buradan aldığımız güçle insanlarımıza maddi manevi anlamda katkılarımızı da yapmayı sürdüreceğiz. Bizler bereketli Mezopotamya Ovasını seyre dalmış bir şehirden geldik.
Dile kolay tam 7 bin yıl gibi kadim ve zengin bir tarihe sahip olmuş ve nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir Mardin. Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Keldani ve Ezidilerin kardeşçe bir arada yaşadığı hilalle haçı bir arada görebileceğiniz ezanla çanı aynı anda duyabileceğiniz bir Türkiye mozaiği olan tek yerdir Mardin. Müslüman, Süryani, Yezidi ve Yahudilerin kardeşçe birlikte aynı havayı kokladıkları şehirdir Mardin. Mardin’in örnek oluşu buradan gelmektedir. Bu anlamda diyoruz ki bütün dünya Mardinleşmeli. Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı dillerin ve dinlerin beşiği olan Mardin’in evlatları olmaktan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz.
Bizler Mardinli olarak Mardin’deki dinler, diller ve tüm inançlar arası barış ve hoşgörü iklimini geçmişte olduğu gibi yaşadığımız şehir olan Mersin’de de ve yaşamımızın her alanında da her zaman yaşayacak ve yaşatacak bir duruş içerisinde olacağız."
Açılıştan sonra misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı.