MARDİN Haber Girişi : 03 Haziran 2012 16:51

Mardinde Extacy Operasyonu

Mardinde Extacy Operasyonu
Mardinde Extacy Operasyonu
Mardin ve Kilis Emniyet müdürlüklerince ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda, Suriye üzerinden Türkiye'ye sokulan uyuşturucu ve uyarısı etkiye sahip 4 bin 170 adet Extacy hap ele geçirildi. Ele geçirilen haplarla ilgili 5 kişi gözltına alındı.

Diyarbakır'dan Kilis İline gidilerek yüklü miktarda uyuşturucu madde teslim alınacağı ve bunların Doğu illerinde pazarlanacağı ihbarını alan Mardin polisi, uyuşturucu satıcısı U.T. ve E.Ş. isimli şahıslar yakın takibe aldı. Şahısların 2 araç ile birlikte seyir haline geçmeleri üzerine Mardin ile Kilis polisi birlikte takibe başladı. Araçların Kilis iline ilinde 2 saat kaldıktan sonra tekrar dönüşe geçmeleri üzerine ilk araç, Kilis'in Deli Osman köyü İslahiye istikameti üzerinde durduruldu. Araç şoförü, E.Ş. ve U.T. isimli şahıslar yakalanırken, ikinci araç ise, diğer aracın yakalandığını görerek Kilis istikametine doğru dönerek kaçmaya başladı. Görevli polis ekipleri, aracın peşine gidildiği esnada aracın içerisinde bulunan bir şahsın yolun sağ tarafına siyah renkli naylon poşet içerisinde bir şeyler attıklarının görülmesi üzerine bir polis poşetin atıldığı yere bırakılarak takip devam ettirildi.

Atılan poşetin incelenmesinde, içerisinde Extacy olan haplar bulundu. Kaçmaya devam eden araç ise bir lastiğinin yol şartlarından dolayı patlamasına rağmen kaçmaya devam etmiş, araçtakilerin can güvenliğini tehlikeye düşürmemek amacıyla yapılan 20-25 kilometrelik kontrollü takip sonucunda araç, Kilis ili Sabunlu Dere mevkiinde durdurulması sağlandı. Araç şoförü S.B ve araçta bulunan F.T, M.C ve B.B isimli şahıslar yakalanırken, toplam 4 bin 170 adet üzerinde uyuşturucu nitelikli Extasy hap ele geçirildi.

Yakalanan 5 kişi adli mahkemeye sevk edildi. Haberler.com