EĞİTİM Haber Girişi : 20 Nisan 2018 15:34

MAÜ heyeti MYO için Nusaybin'de incelemelerde bulundu

MAÜ heyeti MYO için Nusaybin'de incelemelerde bulundu
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) heyeti, Nusaybin Meslek Yüksekokulunun tekrar ilçeye getirilmesi için incelemelerde bulundu.
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) heyeti, Nusaybin Meslek Yüksekokulunun tekrar ilçeye getirilmesi için incelemelerde bulundu.
Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, NESO Başkanı Ömer Özel, NTSO Başkanı Mahsum Özmen, NES Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan ve Şoförler ESO Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu'nun girişimleriyle MAÜ heyeti ilçeye geldi.
Nusaybin'e gelen MAÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve Nusaybin MYO Müdürü Yavuz Dinç, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Baysal ve Ak Parti İlçe Başkanı Özel ile birlikte bazı eğitim binalarında incelemelerde bulundu.
Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel tarafından yapılan açıklama ise şöyle:
"Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanlığı olarak Nusaybin Meslek Yüksek Okulunun Nusaybin'e getirilmesi için girişimlerimiz sonuç verdi ve Meslek Yüksekokulu en kısa zamanda Nusaybin'de açılacaktır.
İlçemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiğimiz gibi eğitimin içinden geldiğimiz için eğitim konusu da bizim önceliğimizdir. Özellikle Meslek Yüksekokulunun Nusaybin'e gelmesi yarınlar için bir fakültenin açılmasına da işaret olacaktır. Bu vesileyle girişimlerimiz sonuç verdi ve yeni eğitim öğretim yılında Nusaybinli hemşerilerimiz ve kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır. Gayretlerimiz, çalışmalarımız Nusaybin için Nusaybinliler içindir. Bu Yüksekokulun Nusaybin'imize hayırlı olmasını Cenabı-ı Allah’tan temenni ediyorum." 

-MYO İLÇE KÜTÜPHANESİNDE FAALİYET GÖSTERİYORDU
Nusaybin'de daha önce hizmet veren Meslek Yüksekokulu, ilçede faaliyet gösterdiği dönemde İlçe Kütüphanesinde faaliyet eğitim - öğretim veriyordu.
İlçeye tekrar taşınması gündemde olan Nusaybin Meslek Yüksekokulu için Çatalözü Mahallesinde 90 dönümlük arsa ayrılmış, yapıyı bekliyor.