KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 17 Haziran 2011 12:47

Meş (Yürüyüş) Nusaybin’de Vizyona Giriyor

Meş (Yürüyüş) Nusaybin’de Vizyona Giriyor
12 Eylül 1980 darbesini ve o dönem yaşananları Deli Xelilo'nun hikâyesi üzerinden sinemaseverlere aktaran, Meş filmi Nusaybin Belediyesi Mitanni Kültür Merkezinde seyiciyle buluşuyor...
NUSAYBİNİM.COM HABER SERVİSİ
12 Eylül 1980 darbesini ve o dönem yaşananları Deli Xelilo'nun hikâyesi üzerinden sinemaseverlere aktaran, Meş(Yürüyüş) filmi Nusaybin Belediyesi Mitanni Kültür Merkezi’nde Nusaybin seyircisiyle buluşacak. Film 17 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında saat 18:00’da gösterimde olacak.
    Film'de Türkiye'de karanlık bir dönem olarak hafızalarda yer edinen 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yaşanan acılar, bir delinin gözünden aktarılıyor. Yönetmenliğini Shiar Abdî'nin, yapımcılığını Selamo’nun üstlendiği, başrollerini Selamo (Xelilo) ve Abdullah Ado (Cengo)'nun paylaştığı Meş (Yürüyüş) filminin hikayesi 12 Eylül 1980 darbesinin öncesi ve sonrasında Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde geçiyor. Darbe zaman zaman hissedilmektedir. Cengo ile birlikte bir grup çocukla arkadaş olan Xelilo, dışlandığı dünyadan uzaklaşır. Xelilo'nun arkadaşlarının bazısının ailesi ilçeyi terk eder, bazılarının yakınları bilinmeyen yerlere götürülür. Tüm bunların ortasında yer alan başrol Xelilo ise, sessiz protestosunu sürdürmektedir.
    Nusaybin Belediyesinin de sponsor olduğu Meş(Yürüyüş) filminin galası 29 Mart tarihinde Nusaybin Belediyesi Mitanni Kültür Merkezi’nde yapılmıştı.
 
Meş(Yürüyüş)
Yönetmen :  Shiar Abdî
Senaryo     : Selamo
Oyuncular :  Selamo, Abdullah Ado, Aydın Orak, Brader, Nujîyan Kılgı
Filmin Türü : Drama 
Orijinal Adı : Meş (Yürüyüş)
Yapımcı Firma : Nar Film
Yapım Yılı :  2011
Orijinal Dili :  Türkçe, Kürtçe

    PÊŞANDANA FILM /FİLM GÖSTERİMİ             
                                                  “MEŞ”
            
                                     17.06.2011– 30.06.2011      - Saat: 18.00
Cîh: NAVENDA ÇANDA MÎTANÎ
Yer: MİTANNİ KÜLTÜR MERKEZİ