GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2018 13:59

Nusaybin Açıkyol Şehitleri mezarları başında anıldı

Nusaybin Açıkyol Şehitleri mezarları başında anıldı
Nusaybin'e bağlı Açıkyol Mahallesinde 31 yıl önce şehit edilen 6'sı çocuk 8 kişi mezarları başında anıldı.
Nusaybin Açıkyol Şehitleri mezarları başında anıldı
Nusaybin'e bağlı Açıkyol Mahallesinde 31 yıl önce şehit edilen 6'sı çocuk 8 kişi mezarları başında anıldı.
Nusaybin belediyesinin şehitliğe dönüştürdüğü mezarlıkta yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 

-"Onlarca katliama rağmen bölge insanımız hiç bir zaman devletine ve milletine destek olmaktan geri kalmamıştır."
Törende konuşan Jandarma Teğmen Çağlar Avcı, şehitleri rahmetle andıkları belirtti.
Konuşmasında: "terörün ve terörden kaynaklanan kaos ortamının yarattığı olumsuzlukları çok yakından yaşayan milletimiz bugün olduğu gibi geçmişte de terörün ve terör örgütlerinin karşısında durmuştur diyen Teğmen Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kendilerini savunamayacak durumda olan masum sivil vatandaşların haince katledildi. Unutulmamalıdır ki bu tür hain saldırılar köklü geçmişi olan ülkemizin ilerlemesine engel olamayacak ve nihayetinde bu bölücü terör örgütü daha nice terör örgütleri gibi yok olup gidecektir. Terör örgütünün onca dış desteğe ve içerideki iş birlikçilerine rağmen hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Saldırı, tehdit ve bugün burada anma törenini yaptığımız Açıkyol katliamları gibi onlarca katliama rağmen bölge insanımız hiç bir zaman devletine ve milletine destek olmaktan geri kalmamıştır. Bu olay ve benzeri birçok olayda silahsız ve korumaz çoğunluğu kadın ve çocuk olan vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi, terör örgütünün sözde bölge insanın haklarını savunduğu söyleminin gerçeği yansıtmadığını açıkça göstermektedir. Devletimizin, Milletimizin ve bölge insanımızın terör örgütlerine karşı cevabı açıktır. Huzur ve güvenin temini için birlik ve beraberlik içinde kararlılıkla mücadeleye devam etmektedir."

-"Köyümüz terörün en şiddetli zamanında teröre karşı tavır alarak cesaret ve vatanseverliğini ispatlamıştır."
Saldırıda 8 yakını kaybeden ve aynı zamanda kendisi de saldırıya uğrayan Fikret Aslan ise 31 yıl önce 6 yeğeni ve 2 yakın akrabasını saldırıda kaybettiğini ifade etti.
Konuşmasında yakınlarının acısını ilk günkü gibi yüreğinde hissettiğini aktaranb Aslan şöyle konuştu:
"Eli kanlı PKK terör örgütünün silahsız ve savunmasız masum sivillere ve özellikle kadın ve çocuklara saldırmasının bölge insanı için mücadele etmediğinin bir kanıtıdır. Örgüt dış güçlerin isteklerini yerine getirmek içi ülkeyi kaosa sürüklemeyi istemektedir. Köyümüz terörün en şiddetli zamanında teröre karşı tavır alarak cesaret ve vatanseverliğini ispatlamıştır.
Tarihte ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü için din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin mücadele eden atalarımızın evlatları olarak bu gün ülkemizde kendi içimizde hain terör ortamının yaratılmak istenmesinin, güçlenmemizi istemeyen iç ve dış düşmanlarımızın planı olduğunu bilmeliyiz. Bu gerçeği bilirsek ülkemizin, vatanımızın ve topraklarımızın değerini daha iyi biliriz ve bunları korumak için canla başla mücadele ederiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan ve kendini bu topraklara ait hisseden herkes kardeştir. Kardeşliğimin kıymetini bilmeliyiz."
Konuşmaların ardından Nusaybin Müftüsü İrfan Açık dua okudu. 
Törene Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Latif Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, saldırıda yakınlarını kaybedenler ve vatandaşlar katıldı.