EĞİTİM Haber Girişi : 14 Mart 2020 13:03

Nusaybin Anadolu Lisesinden 'Kardeşim Sensin' projesi

Nusaybin Anadolu Lisesinden 'Kardeşim Sensin' projesi
Nusaybin'de faaliyet gösteren ilçenin en başarılı okulu Nusaybin Anadolu Lisesi, örnek bir projeye daha imza attı.

Nusaybin'de faaliyet gösteren ilçenin en başarılı okulu Nusaybin Anadolu Lisesi, örnek bir projeye daha imza attı. 'Kardeşim Sensin' projesi kapsamında belirlenen kırsal mahalle okulu kardeş okul ilan edildi.

 

İlçeye bağlı Balaban İlkokulunu kardeş okul ilan eden Nusaybin Anadolu Lisesi yönetimi, okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını belirledi. Daha sonra alınan kırtasiye, oyuncak ve dolaplar Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği tarafından Balaban İlkokulu öğrencilerine teslim edildi.

Okulda yapılan 'kardeşlik köprüsü' törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, ilçe merkezi ile kırsal mahalleler arasındaki kardeş okul projelerini desteklediklerini belirterek böyle bir projeyi gerçekleştiren Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik etti.

 

Törende konuşan Nusaybin Anadolu Lisesi Müdürü Tacettin Akdeniz ise, "Orta öğretim Genel Müdürlüğümüzün okullarımızda öğrencilerimizin sosyal sorumluluk ve topluma hizmet noktasında yerel sorunlara ve ihtiyaçlara duyarlı birey olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamak, fedakarlık, hayırseverlik ve toplumsal değerler gibi farkındalıkları artırmak, kişisel sorumluluk, kardeşlik, topluma aidiyet duygularını geliştirmek ve hedef kitledeki ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve manevi destek vermek amacıyla "Kardeşim Sensin" temasıyla Balaban Mahallesi İlkokulu ile kardeşlik köprüsü kurulmuştur. Balaban ilkokulunun Müdür Yetkili Öğretmeni Esra Akgül ile iletişime geçilmiş olup hem okulun hem de öğrencilerin ihtiyaçları tespit edilmiştir. Okulumuzdan etkinlikte emeği geçen öğrenci, öğretmen ve okul aile birliğimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Okula getirilen malzemeler, Milli Eğitim Müdürü Çetin, Şube Müdürü Vekili Selman Yavuz, Okul Müdürü Akdeniz ve Okul Aile Birliği Başkanı Nazım Aktaş tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.