GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ağustos 2016 12:04

Nusaybin Belediye Meclisi Ağustos ayı kararları

Nusaybin Belediye Meclisi Ağustos ayı kararları
Nusaybin Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantıda 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Nusaybinim.com / Nusaybin Belediyesi
Nusaybin Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantıda 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 4 aydır toplanamayan Nusaybin Belediye Meclisi, Ağustos ayında olağan toplantısını yaptı.
Başkan Cengiz Kök başlanlığında toplanan Meclisin aldığı kararlar şöyle:
           "GÜNDEMİN 1’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin birinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediyemizin 2015 Mali Yılı Gelir-Gider İdari Kesin Hesabı’nın gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması amacıyla, Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 2’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin ikinci maddesi olan Belediye Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Belediye Meclis Üyesi Seyfettin AYDIN’ın seçilmesine oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 3’ÜNCÜ MADDESİ:
           Gündemin üçüncü maddesi olan Belediye Meclis İkinci Başkan Vekilliğine Belediye Meclis Üyesi Şahnaz DENİZ’in seçilmesine oybirliği ile karar verildi
           GÜNDEMİN 4’ÜNCÜ MADDESİ:
           Gündemin dörtüncü maddesi olan Belediye Meclisi Divan Katipliği için ihtiyaç duyulan İki Asil Meclis Zabıt Katipliğine Emine AKYÜZ GÜLER ile Aleaddin ASLAN’ın seçilmesine oybirliği ile karar verildi.  
       GÜNDEMİN 5’ÜNCÜ MADDESİ:
           Gündemin beşinci maddesi olan Belediye Meclisi için ihtiyaç duyulan İki Yedek Meclis Zabıt Katipliğine Şahnaz DENİZ ile Fatma ASLAN’ın seçilmesine oybirliği ile karar verildi.
      GÜNDEMİN 6’INCI MADDESİ:
          Gündemin altıncı maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye Meclis Üyeleri arasından bir yıl süre ile görev yapmak üzere seçilecek üç Belediye Encümen Üyeliğine İsmet ARASAN, Şahnaz DENİZ ile Şehnaz ŞIK’ın seçilmesine oybirliğine ile karar verildi.
          GÜNDEMİN 7’İNCİ MADDESİ:
          Gündemin yedinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediyemizin 2014 Mali yılı Hesap İş ve İşlemleri ile Gelir Giderleri ile ilgili olarak Denetim Komisyonu’nun Raporu hakkında Meclise bilgi olarak sunuldu/görüşüldü.
          GÜNDEMİN 8’İNCİ MADDESİ:
          Gündemin sekizinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediyemizin 2015 Mali yılı İdari Faaliyet raporu oybirliği ile kabul/karar verildi.
          GÜNDEMİN 9’UNCU MADDESİ:
          Gündemin dokuzuncu maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Plan ve Bütçe Komisyon” üyeliğine Belediye Meclis Üyelerinden, Emine AKYÜZ GÜLER, Aysel TURAN, Seyfettin AYDIN, Orhan KARAASLAN, Necmettin SALTIKALP’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
          GÜNDEMİN 10’UNCU MADDESİ:
          Gündemin onuncu  maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “İmar Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Şeha YILMAZ, Fatma ASLAN, Abdulmenaf YILMAZ, Ahmet AKÇİN ile Mehmet YAĞIZ’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
          GÜNDEMİN 11’İNCİ MADDESİ:
          Gündemin onbirinci gündem maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Halkla İlişkiler ve Kırsal Mahalle Komisyonu” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden Selahattin AY, Aysel TURAN, Şehnaz ŞIK, Aleaddin ASLAN ile Orhan KARAASLAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.   
           GÜNDEMİN 12’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin onikinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Trafik Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Fatma ASLAN, Emine AKYÜZ GÜLER, Mehmet YAĞIZ, Müslim ASLAN ile Mehmet Şefik DUMAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 13’ÜNCÜ MADDESİ:
           Gündemin onüçüncü maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Çevre ve Sağlık Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Fatma ASLAN, Emine AKYÜZ GÜLER, Necmettin SALTIKALP, Abdulmenaf YILMAZ ile Süleyman DOĞAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği karar verildi.    
           GÜNDEMİN 14’UNCU MADDESİ:
           Gündemin ondörtüncü maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Kadın Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Şeha YILMAZ, Şahnaz DENİZ, Emine AKYÜZ GÜLER ile Aysel TURAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 15’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin onbeşinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden,  Selahattin AY, Mehmet Şefik DUMAN, Aysel TURAN, Fatma ASLAN ile Şehnaz ŞIK’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 16’INCI MADDESİ:
           Gündemin onaltıncı maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediye “Kültür ve Sanat Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Abdulselam KILGI, Emine AKYÜZ GÜLER, Aysel TURAN, Seyfettin AYDIN ile Mehmet Şefik DUMAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.
       GÜNDEMİN 17’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin onyedinci maddesi olarak meclis gündeminde bulunan, Belediyemizin 2015 Mali Yılı Bütçe Gider-Gelir İdari Kesin Hesabı ve Eklerinin İbrası’nın (kabul) 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 64’uncu maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliği’nin 40’ıncı maddesi gereğince, toplantıya katılan meclis üyelerin oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 18’İNCİ MADDESİ:
           Gündemin Onsekizinci maddesi olarak meclis gündemine gündem dışı olarak alınan, İlçemiz 8 Mart Mahallesi (Kışla) Oğuzhan ilköğretim Okulu mevkiinde bulunan, mülkiyeti Belediyemize ait 483 Ada, 1 nolu Parsel üzerinde kayıtlı bulunan toplam 1.981,00M² yüzölçümlü Halk Evi’nin  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca açılacak Çocuk Kreşi için 5 (beş) yıllığına, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75’inci maddesinin (d) bendi gereğince, tahsis edilmesine, toplantıya katılan meclis üyelerin oybirliği ile karar verildi.
           GÜNDEMİN 19’UNCU MADDESİ:
           Gündemin ondokuzuncu maddesi olarak meclis gündemine gündem dışı olarak alınan, İlçemiz Akçatarla Mahallesi mevkiinde bulunan “176 Ada, 8 nolu parselin Taks 0.35, Kaks 2.10 olarak Ayrık Nizam Konut 6 Kat” olacak şekilde gerekli İmar Planı Değişikliğinin (tadilat) yapılmasına, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8’inci maddesinin (b) bendi gereğince Onanmasına, toplantıya katılan meclis üyelerin oyçokluğu ile kabul/karar verildi
        GÜNDEMİN 20’İNCİ MADDESİ:
            Gündemin yirminci maddesi olarak meclis gündemine gündem dışı olarak alınan, Belediyemiz Meclis üyelerinden Gül YUSMA’nın Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etme talebi uygun görülmüş olup, Belediye Meclisin bilgisine sunulmuştur.  
            GÜNDEMİN 21’İNCİ MADDESİ:
            Gündemin yirmibirinci maddesi olarak meclis gündemine gündem dışı olarak alınan, Belediye “Spor Komisyon” üyeliğine, Belediye Meclis Üyelerinden, Mehmet YAĞIZ, Mehmet Şefik DUMAN, Selahattin AY, Şahnaz DENİZ ile Fatma ASLAN’ın seçilmesine, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi."